GenelKöşe Yazarlarımız

Evrim Teorisi: Doğal seçilim ve işlevini yitirmiş, ihtiyaç fazlası Bakanlıklar

KKTC’de Milli Eğitim Bakanlığı‘na bağlı Yüksek Öğrenim ve Dış ilişkiler Dairesi her yıl İhtiyaç fazlası mezunu olan üniversite bölümlerini yayınlar, zaten işsiz kalacak olan gençlere belli başlı bölümlere girerlerse işsiz kalacaklarını önceden ilan eder.

Genellikle en çok giriş gene bu bölümlere olur, sado-mazoşit seviyede yüksek öğrenim açmazımız böyle sürer gider.

Charles Darwin’in doğal seçilim yoluyla evrim teorisine göre kullanılmayan organlarımız zamanla işlevini yitirir, körelir ve yok olur. Bunu en iyi bizim mahallede yaşayan 87 yaşındaki Amed Dayı bilir.

Doğal seçilim derken, bizim işlevsiz meclisin seçilimini kastetmiyorum, onlar zaten işlevsiz, seçimleri doğal yolla yapılmadığı için yeni bir sözcük icat ederek buna ATANIM denilebilir ancak.

Velhasıl; ben de bu ihtiyaç fazlası ve/veya işlevsizlikten hareketle, memlekete bir hayrım dokunsun dedim, oturdum ve işlevsiz, körelmiş ve atıl bakanlıkların listesini yaptım.

Bundan böyle aşağıdaki listeye giren bakanlara maaş verilmeyeceği gibi gara Mersendezleri de ellerinden alınacak ve yerine ilk etapta Lambretta motosiklet, daha sonra da elektriksiz scooter verilecektir.

İHTİYAÇ FAZLASI, İŞLEVSİZ VE KÖRELMİŞ BAKANLIKLARIMIZIN GEREKÇELİ LİSTESİ VE YERİNE NE YAPILACAĞI AŞAĞIDADIR;

• BAŞBAKANLIK:

Külliyen ihtiyaç fazlası ve işlevsizdir. Yerine yeni atama yapılmasına gerek yoktur, Kuzey Ülkesindekiler onun boşluğunu dolduracak, Baf – Mandirga aksanıyla konuşan bir odacı görevi vekaleten sürdürecektir. Makamın adı ise Boşbakanlık olarak değiştirilecektir.

• BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI:

Akıllara zarar derecede gereksiz ve körelmiştir. Yerine, amacına uygun olarak “Yandaş ve Eşe Dosta Avanta Dağıtma Bakanlığı” ihdas edilecektir. Çevrenin içine ettiğimiz için amblemi Kıbrıs haritası üzerine tek parça olarak mıçılmış, büyük ve kıvrımlı bir *ok resmi olacaktır.

• DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI:

Doğal seleksiyon sonucu ziyadesiyle İşlevsiz haldedir. Mevcut binada “Hiçişleri” olarak hizmete devam edecek, dağlara komando gezileri düzenleyecek, çeşit egemen konularda bildiriler yayınlayacaktır.

Mevcut bakan, en sevdiği yer olan Avcılar Meyhanesi’nde 186 yaşındaki arkadaşlarıyla birlikte satışı yasak olan pulya, tavşan ve keklik suyuna yapılmış magarına yemeye devam edecektir.

• İÇİŞLERİ BAKANLIĞI:

Vücudumuzdaki pankreas ve kuyruk sokumu derecesinde işlevsiz kalmış bir bakanlıktır. Zaten süregelen yeni yapıda vatandaşlıkları Elçilik/Valilik verecek, bakanı zaten tanıyan yok, dert etmeye değmez, çok da şey edip takmayın kafaya.

• SAĞLIK BAKANLIĞI:

Sağlıksız kuruluş organizasyonu ve hastalıklı yönetiliş biçiminden dolayı gereksizdir. Mevcut Bakaniye hanım yeni yaşamında İnstagram modelliği yapacak, makyaj malzemeleri tanıtacak, bakanlıktaki yerine ise İğneci/Nörs Ayşaba bakacak.

• EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI: 

Memlekette yaşanan hiper enflasyon kadar hiper gereksizdir. Ekonomi bölümüne yakışıklı bir Gönyelili ataması yapılacak, enerji için şimdilik sadece yellenmeyle yetinilecek, çıkan gazın değerlendirilmesine çalışılacak ve fakat bu süreçte sarımsak ve yumurta yenilmemeye çalışılacaktır.

• ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI:

Absürt derecede işlevsiz ve gereksizdir. Çıraklıktan yetişme, profesyonel politikacı bakanımızın yerine Ustabaşı Selami ve Tesisatçı Hüdaverdi usta birlikte bakacak ve sürekli olarak ottan ve moktan konularda demeçler vereceklerdir.
Emeklilik yaşı 278e yükseltilecek, sigorta emeklilerine 13. Maaş için “ölürüm de vermem seni ellere” şarkısı söylenecektir.

• BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI:

Tamamen işlevsiz ve körelmiştir. Eskinin işkencecisi ve sonranın ucuzlatıcısı, mevcut bakan henüz görevine doyamadığı için çaycı olarak işe devam edecek, fotoğraf çektirileceğinde ve ihale açılacağında ona da haber verilecektir. Yollar aynı hızda yapılmamaya devam edilecektir.
Yeni Ercan Hava Alanının ise en geç 29 seneye açılması garantidir.

• MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI:

Alakaya gara biber olduğu için eğitim bölümü çıkartılarak “Milli ve Lilli Bakanlık” olarak göreve devam edilecektir. Eğitim bölümü, bu güne kadar olduğu gibi alaguduru devam edecek. Üniversite sayısı 290a ulaştığında tedbir alınacaktır. Mevcut bakan takım elbiseyle dolaşıp gene hiçbir şey yapmaya devam edecektir.

• TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI:

Bakanlık doğrudan kapatılacak, yerine gübre tesisi kurulacaktır. Mevcut bakan aval aval bakmaya devam edecektir.

En işlevsiz ve körelmiş iki mevki ne oldu diye merak ediyorsunuz akıbet;

KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı. Onlar ise başka bir yazının konusudur.











Başa dön tuşu