GenelKıbrısSürmanşetYaşam

Kuir Kıbrıs: Etkinlik tamamen kendi kaynaklarıyla fonlanıyor

Kuir Kıbrıs, Kıbrıs‘taki ilk toplumlararası Onur Yürüyüşü etkinliği olan “United By Pride“ın ikinci kez düzenleneceğini duyurdu ve herkesi etkinliğe davet etti

Kuir Kıbrıs: Etkinlik tamamen kendi kaynaklarıyla fonlanıyor

Yazılı açıklama yapan dernek, etkinliğin tamamen kendi kaynakları ile fonlanıp organize edildiğini hatırlattı ve  etkinliğe katılan tüm sanatçıların, DJ’lerin ve iş birlikçilerin de lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artı (LGBTİ+) topluluğunun bir parçası olduğunu kaydetti.

Açıklama şöyle devam etti;

“Bu yıl etkinlik Queer Collective Cy ve Kuir Kıbrıs Derneği öncülüğünde ve Kıbrıs Üniversitesi LGBTQIA+ & Müttefik Öğrenciler Kulübü, LGBT Pilipinas, Kıbrıs Afrikalı LGBTIQ+ Topluluğu, Kıbrıslı LGBTQ+ Diasporası, Kıbrıs Avrupa Üniversitesi LGBTQI+ Topluluğu ile ortaklaşa düzenlenmektedir.

Takvimlerinizi 17 Haziran 2023 Cumartesi günü için işaretleyin. Etkinlik, saat 18:00’de Lefkoşa’nın iki merkezi noktası olan Eleftheria Meydanı ve Kuğulu Park’tan başlayacak iki paralel yürüyüşü içerecektir.

Yürüyüşler saat 19:00’da Birleşmiş Milletler Ara Bölgesinde son bulacak ve kapsayıcılık, adalet, barış ve birlik mesajımızı yankılayan sembolik bir toplanma alanı sağlayacaktır.

Akşam ilerledikçe, kutlamalar DJ setleri ve drag şovlarıyla saat 23:00’e kadar devam edecektir. Sizleri bu önemli çeşitlilik ve eşitlik kutlamasında bize katılmaya davet ediyoruz. Varlığınız ve dayanışmanız bu etkinliğin başarısına önemli ölçüde katkıda bulunacak, Kıbrıs’taki ve dünyanın dört bir yanındaki LGBTİ+’lara sınırların ötesinde güçlü bir dayanışma mesajı gönderecektir.

United by Pride 2023’te sizlerle birlikte yürümeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Kuir Kıbrıs Derneği Hakkında:

Kuir Kıbrıs Derneği; cinsiyet, cinsiyet ifadesi, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılıklarıyla mücadele edilmesi yönünde çalışmalar yürüten bir sivil toplum örgütüdür. Kuir Kıbrıs, LGBTİ+’ların insan haklarına erişimini sağlamak için hukuk, eğitim, psikoloji, sağlık gibi çeşitli alanlarda yerel ve uluslararası örgütlerle iş birliğiyle aktif olarak çalışan bir dernektir.

Daha fazla bilgi için:

https://www.queercyprus.org/

https://www.facebook.com/queercyprus











Başa dön tuşu