GenelKıbrısManşet

Güröz: Müdürün agresif tavırlarına ve çalışanlarımızı aşağılamasına tahammülümüz kalmadı

Kooperatif Görevlileri Sendikası (Koop-sen) adına açıklama yapan Mehmetali Güröz, Haziran ayına gelindiği halde Toplu İş Sözleşmesi sürecinin tıkandığını ve banka yönetiminin agresif ve çalışanı aşağılayan tavırları nedeniyle Kooperatif Merkez Bankası‘nın tüm şubelerinde Pazartesi günü uyarı grevine gideceklerini duyurdu

Güröz: Sendikamız ve çalışanlarımız yok sayıldı

Güröz yazılı açıklamasında, Ocak 2023 – Aralık 2024 dönemini kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin Haziran ayına gelinmesine rağmen, işverenin görüşme süresi devam ederken ara verip görüşmeden kaçması sonucunda tıkandığını söyledi.

Güröz, “Ortak bir paydada buluşma yolunu seçeceklerine, yapılan pazarlıklarda kendi önerilerini kabul etmemiz konusunda sendikaya rest çekmişlerdir. Bu tavır ile sendikamızı ve çalışanlarımızı yok saymışlardır” dedi.

“Müdürün agresif tavırlarına ve çalışanlarımızı aşağılamasına tahammülümüz kalmadı”

Güröz şöyle devam etti;

“Her zaman olduğu gibi Banka Genel Müdürlüğü’nün olumsuz ve agresif tavırları, Banka Yönetim Kurulu’nun basiretsiz ve gayri ciddi duruşu neticesinde çalışanlarımızın mali ve sosyal menfaatleri ile ilgili Toplu İş Sözleşmesi sonuçlandırılamamıştır.

Koop-Sen olarak Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu’nun, emeğini koyarak özveri ile işlerini en iyi şekilde yapan çalışanlarımızı aşağılamasına hor görmelerine ve yok saymalarına tahammülümüz kalmamıştır.

Bu bağlamda bankamızda iş barışının sağlanması, çalışanların iş yerlerine daha huzurlu gitmesi adına Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd.’in tüm şube ve bölümlerinde 12 Haziran Pazartesi günü, bir günlük uyarı grevine gideceğimizi, bu tür olumsuz tavırların devamı halinde ise süreli veya süresiz genel grevlere gideceğimizi tüm kamuoyuna duyurulur”











Başa dön tuşu