GenelKıbrısManşet

Basın-sen: Uluslararası basın kartının, Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmesi tam bir akıl tutulmasıdır

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen), Gazeteci Serhat İncirli’nin gelen talimatla Cumhurbaşkanlığı’ndan çıkarılmasının bir gazeteciye kendi ülkesinde yasaklama getirilmesinin korkakça bir davranış olduğunu vurguladı

Basın-sen: Uluslararası basın kartının, Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmesi tam bir akıl tutulmasıdır

Yazılı açıklama yapan sendika, KKTC Cumhurbaşkanlığı‘ndan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili günler önce “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın ortak basın toplantısını izlemek için başvuru da bulunan basın mensuplarının akreditasyonlarını tamamlayabilmeleri için sarı basın kartı veya uluslararası basın kartlarını [email protected] e-posta adresine göndermelerini rica ederiz” açıklaması yapılmasına ve bu talep edinilen gerekliliklerin yerine getirilmesine rağmen ve yazık ki bazı gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı’na alınmadığını hatırlattı.

Açıklamada, “Türkiye’de dahil dünyanın her ülkesi tarafından kabul edilen ve resmi basın kartı olarak tanınan uluslararası basın kartının, KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmesi tam bir akıl tutulmasıdır” dedi.

“Bu memleket sahipsiz değildir”

Basın-sen açıklamasında şunları kaydetti;

“Kıbrıslı Türk gazetecilerin açıkça dünya ile olan bağının kabul edilmemesi ve hiçe sayılmasıdır. Kendi makamlarının kartvizitlerinin dünyanın hiçbir ülkesinde kabul görmemesinin acısını sanırız bu şekilde uluslararası basın kuruluşlarına üye gazetecilerden çıkarmaya çalışıyorlar.

Diğer yandan günler öncesinden Gazeteci Serhat İncirli’nin akreditasyon başvurusunu kabul eden, bugün aynı İncirli’nin Cumhurbaşkanlığına girişine izin veren ancak 40 dakikanın ardından gelen talimatla İncirli’yi Cumhurbaşkanlığı’ndan zihniyetin, bir gazeteciye kendi ülkesinde yasaklama getirmesi korkakça bir davranıştır.

Bu bağlamda mağdur olan tüm üyelerimiz adına atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ve ekibine en sert karşılığın verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu memleket sahipsiz değildir”











Başa dön tuşu