GenelKıbrısManşet

Avcıoğlu: En kötüsü ne biliyor musunuz? Bu rezalet göz göre göre geldi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanlarından Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı (MYO) üyesi Elektrik Mühendisi Yusuf Avcıoğlu, son yılların Enerji Bakanları‘nın partileri ve görev süreleriyle birlikte isimlerini sıralayarak, bugünkü elektrik kesintilerinden bu isimlerin sorumlu olduğunu ve halkın bunu unutmaması gerektiğini belirtti

Avcıoğlu: En kötüsü ne biliyor musunuz? Bu rezalet göz göre göre geldi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu, “Elektrik kesintileri canınızı yakıyor, işlerinizi aksatıyor, sinirlerinizi alt üst mü ediyor?” diye soraral, maalesef bu durumun bir süre daha devam edeceğini kaydetti.

Önceki yıllarda bugünlere uyarı niteliğinde olan açıklamalarına atıfta bulunan Avcıoğlu, “Ama en kötüsü de ne biliyor musunuz? Bu rezalet bekleniyordu ve göz göre göre geldi. Tam 5 yıl önce bu kesintilerin yaşanacağını öngördük, defalarca söyledik” dedi.

“Elektrik kesintileri canınızı yaktığında bu isimleri hatırlayın”

Bu sırada araya Covid-19 pandemisi girdiği için sorun iki yıl boyunca ötelenmiş olsa da ne söyledilerse onun gerçekleştiğine işaret eden Avcıoğlu, yapılmayan yatırımlar, geciktirilen bakımlar, iptal edilen ihaleler ve yapılmayan tarife düzenlemelerinin, bugün elektrik kesintileri olarak vatandaşa döndüğünü belirtti.

Avcıoğlu, “Bu yatırımlar yapılması gerekir ama yapılmazken,Kıb-tek’den sorumlu Bakanlar kimler miydi? Elektrik kesintileri canınızı yaktığında bu isimleri hatırlayın, kendilerinden iyi dileklerinizi eksik etmeyin” diyerek Bakanları isimlerini, partilerini ve Bakanlık sürelerini listeledi.

Özdil Nami (CTP = 15 AY)
Hasan Taçoy (UBP = 18 AY)
Erhan Arıklı (YDP = 11 AY)
Sunat Atun (UBP = 4 AY)
Kutlu Evren (UBP = 3 AY)
Ünal Üstel (UBP = 14 AY)











Başa dön tuşu