GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

HP: Yapılması gereken şey bu hükümetin en erken zamanda istifa ettirilmesiydi

Halkın Partisi (HP), Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurarak Mali Polisin bazı siyasilerin vergi açısından kimi kişi ve şirketlere ayrıcalık sağlamak için baskı yaparak daha az vergi alınmasını sağladıkları ve devleti zarara uğrattıkları yönündeki bilgi ve iddiaların araştırılmasını talep etti

HP: Konunun savsaklanmaması ve derhal soruşturulması son derece önemlidir

HP’den yapılan açıklamada, bazı şirket devirlerinde hükümette bulunan üst düzey siyasilerin Gelir ve Vergi Dairesi yetkililerini arayarak siyasi baskı yaptıklarını, bu şekilde ya hiç vergi ödenmemesi ya da çok daha az vergi ödenmesi için makamlarını kullandıklarını iddia edilerek polisin en erken zamanda bu konularda soruşturma başlatması talep edildi.

“Gelir ve Vergi Dairesi ve diğer kamu kurumlarında devleti zarara uğratacak şekilde siyasi müdahaleler ile bir yolsuzluk iddiası gündeme geldiği, kayda değer bilgi ve veriler olduğu için bu konunun savsaklanmaması ve derhal soruşturulması son derece önemlidir” denilen açıklamada, HP’nin temiz toplum ve temiz siyaset ilkesinin gereği olarak bu konuların yakın takipçisi olmaya devam edeceği belirtildi.

“Çürümenin ve yolsuzlukların hat safhaya ulaştığı çok kötü bir dönemden geçiliyor”

Açıklamada, suçsuzluk (masumiyet) karinesine halel gelmemesi ve kimseye haksızlık edilmemesi için dilekçede yer alan siyasilerin ve şirketlerin isimlerinin bu aşamada açıklanmayacağı vurgulanarak, “Ülkede kamu kaynaklarının kötü kullanılması, devlet arazilerinin ve gelirlerinin devleti zarara uğratacak şekilde çar çur edilmesi, partizanca ve liyakatı yok sayarak yapılan onlarca istihdamla kamu hizmetlerinin çökertilmesi ve daha pek çok başka şekilde kirlenmenin, çürümenin ve yolsuzlukların hat safhaya ulaştığı çok kötü bir dönemden geçiliyor” denildi.

“Yapılması gereken şey bu hükümetin en erken zamanda istifa ettirilmesiydi”

Açıklamanın devamı şu şekilde;

“Gayrimeşru yollardan ülkedeki demokratik teamüller yok sayılarak kurulan böyle bir hükümetin sonradan telafisi mümkün olmayan zararlar vereceği bir buçuk yıl önce hükümet kurulurken belliydi.

Yapılması gereken şey bu hükümetin en erken zamanda istifa ettirilmesiydi. Halkın Partisi bu düşünceyle sine-i millet kararı alarak Meclis’ten çekilme yoluna gitmişti.

“Temiz toplum ve temiz siyaset ilkesinin gereği olarak bu konuların yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz”

Geçen süre hepimize böyle bir gayrimeşru hükümetle nasıl sonradan telafisi mümkün olmayan zararların ortaya çıkacağını göstermiştir.

Gelir ve Vergi Dairesi ve diğer kamu kurumlarında devleti zarara uğratacak şekilde siyasi müdahaleler ile bir yolsuzluk iddiası gündeme geldiği ve kayda değer bilgi ve iddialar olduğu için bu konunun savsaklanmaması ve derhal soruşturulması son derece önemlidir.

Halkın Partisi temiz toplum ve temiz siyaset ilkesinin gereği olarak bu konuların yakın takipçisi olmaya ve devleti zarara uğratanlardan hesap sorma mücadelesine devam edecektir”











Başa dön tuşu