GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Bu örgütü terör örgütü ilan edip “terör örgütleri” listesine ekleseydiniz o zaman

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Yasemin Öztürk‘ün Girne‘de bulunan ve tüm dünyada “Yahudiler arasında sosyal yardımlaşma” örgütlenmesi olarak bilinen Chabad‘ın liderinin evinin önünde yaptığı “eyleme” dikkat çekerek, “Sanki hükümetin vekili değil, sanki Hukuk Komitesi Başkanı değil. Neyin şovunu yapıyorsunuz?” diye sordu

Özersay: Neyin popülizmini, neyin şovunu yapıyorsunuz?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Yasemin Öztürk‘ün Girne‘de bulunan ve tüm dünyada “Yahudiler arasında sosyal yardımlaşma” örgütlenmesi olarak bilinen Chabad‘ın liderinin evinin önünde yaptığı “eyleme” dikkat çekerek, hükümete mensup milletvekilinin sanki Başbakan, İçişleri Bakanı, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı UBP’li değilmiş, sanki kendisi Meclis Hukuk Komitesi Başkanı değilmiş ve yapılması gerekenleri yapacak olan başka bir hükümetmiş gibi “eylem” düzenlediğini söyledi.

Özersay, “Ne için? Ülkede bir yahudi terör örgütü var ve bunun kapatılmasını istiyorum diyor. Meclis Hukuk Komitesi Başkanı olarak sizi, gayrimeşru hükümetinizi veya UBP yöneticilerini tutan mı var? Kapatın o zaman! neyi bekliyorsunuz? Neyin popülizmini, neyin şovunu yapıyorsunuz?” diye sordu.

“Neyi bekliyorsunuz? Sizi tutan mı var?”

Bu ülkede Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmiş bir “terör örgütü listesi” olduğunu hatırlatan Özersay, güvenoyu verilen bu gayrimeşru hükümetin Bakanlar Kurulu’nun neden Öztürk’ün bahsettiği bu örgütü terör örgütü ilan edip o terör örgütleri listesine eklemediğini sordu, “Neyi bekliyorsunuz? Sizi tutan mı var?” dedi.

Haham Haim Azimov’u Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ı ziyareti (Aralık 2022)

Özersay Öztürk’e, “Ünal beye ve Ersin beye soracağınızı söylüyorsunuz: Bugüne kadar niye sormadınız? Basın önüne çıkamadan bir alo neden demediniz? ‘Ünal beye sordum, bana şu şu şu cevabı verdi’ deseydiniz ya! Ersin beye o terör örgütü dediğiniz örgütün başkanı ile Cumhurbaşkanlığında çekilmiş fotoğraflarını da soracak mısınız mesela? Ne yanıt aldığınızı da açıklayacak mısınız?” sorularını da sordu.

“Siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz?”

Özersay şöyle devam etti;

“O şahıs vatandaşsa vatandaşlıktan çıkarılmasını isteyeceğinizi söylemişsiniz. Kim tarafından vatandaş yapıldığını da soracak mısınız mesela, aldığınız ya da bulduğunuz yanıtı da açıklayacak mısınız mesela?

Azimov ve Türkiye sorumlusu Mendy Chitrik’in aralarında bulunduğu Türk Yahudi Toplumu ve İslam Ülkeleri Hahamlar İttifakı üyeleri, 22 Aralık 2021 tarihinde TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi

Bu terör örgütü değerlendirmesini yaparken Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle, istihbaratı ile istişare ettiniz mi mesela? Eğer bizim ve Türkiye’nin güvenlik birimlerinin değerlendirmesi bu yöndeyse bu işler böyle mi yapılır? Siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz?”

Yasemin Öztürk’ün yaptığı eylemden bir kare










Başa dön tuşu