GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Sol Hareket’ten Sude Doğan’la dayanışma

Sol Hareket Gençlik Sekreteri Raif Kanlıoğlu, barış aktivisti ve Karma Evlilik Sorunu Çözümü Hareketi kurucusu Sude Doğan’ın 8 ay önceki röportajının Türkiye medyası tarafından kırpılarak hedef gösterilmesine karşı dayanışma mesajı yayınlandı

Kanlıoğlı: Eski faşist ideallerin yeniden ortaya çıkarıldığı zamanlardayız

Yazılı açıklama yapan Kanlıoğlu, Doğan’ın hedef gösterilmesine, hakaret edilmesine ve başlatılan linç kampanyasına karşı dayanışma belirtirken, “Eski faşist ideallerin yeniden ortaya çıkarıldığı zamanlardayız ve hiçbirimizin bu şekilde yıkık bir distopya içerisinde yaşamasına izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Kanlıoğlu, “Doğan’a yönelik sosyal medya platformları üzerinden hakaret eden ve bunu linç kampanyasına dönüştüren şahısların karşısında durduğumuzun altını çizmek istiyoruz” dedi.

“Bu topraklarda yaşayan gençler olarak özgürlüğümüzün bedelini biliyoruz”

“Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan insanlara ve Sol Gençlik olarak arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıları kesinlikle kınıyoruz” diyen Kanlıoğlu, eski faşist ideallerin yeniden ortaya çıkarıldığı zamanlarda olunduğunu ve hiç kimsenin bu şekilde yıkık bir distopya içerisinde yaşamasına izin veremeyeceklerini ifade etti.

Kanlıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin, askeri idarenin ve bazı siyasi partilerin propagandası ile buradaki ifade özgürlüğünün baskı altına alınması barış ve demokrasi kültürümüz ile asla bağdaşmamaktadır. Bir zamanlar sömürge yönetimi ve askeri darbe idaresi altında, şimdilerde ise işgal altında yaşamış olduğumuz için demokratik hak ve özgürlüklerimizden bahsetmek hepimiz için alışılmadık bir durum haline gelmiştir. Bu topraklarda yaşayan gençler olarak özgürlüğümüzün bedelini biliyoruz ve bir baskından diğerine mücadelemiz sürmeye devam edecektir” dedi.











Başa dön tuşu