GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

“Sorunlar nefretle çözülmez, meseleler yobazlıkla çözülmez. Umudun rengi yeşildir”

Kıbrıs Yeşiller Partisi, Vatandaşlar İş Birliği Hareketi Pan-Kıbrıs Konferansı; Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri oy pusulası, etik kuralları ve Haziran ayında yapılacak AP ve yerel seçimler için seçim personelinin oluşturulmasına ilişkin Siyasi Komite önerisini onaylama kararı aldı

Geniş iş birliği

Oy pusulası, Kıbrıs Yeşiller Partisi, Vatandaşlar İş Birliği, kısa bir süre önce Avrupa Parlamentosu Milletvekili Dimitris Papadakis tarafından kurulan AIHMI Hareketi ve Kıbrıslırum ile Kıbrıslıtürklerden oluşan Kıbrıslıları Birliği Hareketi arasındaki iş birliğinin bir ürünü.

Oy pusulası aşağıdaki gibidir:

-Kıbrıslılar Birliği”nden Sayın Oz Karahan

-AIHMI” Hareketinden Sayın Petros Hristodulu, Larnaka Eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Eski Belediye Başkanı (2011-2016)

Kıbrıs Yeşiller Partisi – Vatandaşlar İşbirliği’nden dört aday şunlardır:

-Alkis Papis, Başkan Yardımcısı

-Maria Kola, Başkan Yardımcısı

-Stavros Papaduris, Milletvekili

-Vasso Pelengari, Siyasi Komite üyesi

“Bugün, Avrupa Parlamentosu’nda yeşil ve Kıbrıslı bir sese her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var”

Açıklamada, “Altı adaya da Avrupa Parlamentosu seçimlerinde başarılar diliyoruz” denildi ve şöyle devam edildi;

“Bugün, Avrupa Parlamentosu’nda yeşil ve Kıbrıslı bir sese her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Yeşil bir dönüşüm için Avrupa politikası, her üye devletin ve her halkın özelliklerine saygı göstererek sosyal ve halk yanlısı bir boyuta sahip olmalıdır. Bunu sadece biz biliyoruz ve talep edebiliriz.

Aynı zamanda, Avrupa’yı etkisi altına alan aşırı sağcılık dalgasına da cesurca karşı duruyoruz. Sorunlar nefretle çözülmez, meseleler yobazlıkla çözülmez. Umudun rengi yeşildir”











Başa dön tuşu