GenelInstagramKıbrısSürmanşetYaşam

Pilot uygulaması geniş katılımla başarılı bir şekilde gerçekleşti

Kuir Kıbrıs, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve iş birliği ile “Öğretmenlere Yönelik Gökkuşağı Eğitim Programı” adlı pilot eğitim serisini gerçekleştirdi

Pilot uygulaması geniş katılımla başarılı bir şekilde gerçekleşti

Avrupa Birliği (AB) tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı kapsamında finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen Gökkuşağı Projesi kapsamında, KTÖS ve KTOEÖS iş birliği ile “Öğretmenlere Yönelik Gökkuşağı Eğitim Programı” adlı eğitim serisi 16, 23 ve 30 Mart 2024 tarihlerinde KTOEÖS Lefkoşa binasında düzenlendi.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, toplumumuzda da LGBTİ+ fobi, kendini çeşitli ayrımcı tutum ve davranışlarla göstermektedir.

Prof. Dr. Ahmet Güneyli, Prof. Dr. Şenel Hüsnü Raman, Yrd. Doç. Dr. F. Sülen Şahin ve Uzm. Yasemin Taneri tarafından 4 modül şekilde oluşturulan ve LGBTİ+ ve okul bağlamında öğretmenlerin daha etkili bir şekilde hareket etmelerini sağlamak için bilgi ve beceri kazandırmayı hedefleyen Öğretmenlere Yönelik Gökkuşağı Eğitim Programı’nın pilot uygulaması geniş katılımla başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Terminoloji ve dil kullanımı, açılma süreçleri, önyargı, ayrımcılık ve mitler ile tarihsel bağlamda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularını içeren ve öğretmenler ile psikolojik danışmanlar ve rehberlere yönelik ortak olarak hazırlanan Modül 1 ve 2 eğitimi Sosyal Psikolog Prof. Dr. Şenel Hüsnü Raman tarafından 16 Mart 2024, Cumartesi günü 09:00-16:30 saatleri arasında KTOEÖS Konferans Salonunda gerçekleşti.

Öğretmenlere özel bir şekilde hazırlanan ve okul ortamında farkındalık ve destek başlığı altında zorbalıkla mücadele ve güvenli alan oluşturma, eğitim teması altında zorbalıkla mücadele ve güvenli alan yaratma stratejileri ve savunuculuk başlığı altında kapsayıcı okul yaratmaya yönelik konuları içeren Modül 3 ve 4 eğitimi Uzman Yasemin Taneri tarafından 23 ve 30 Mart 2024 Cumartesi günleri, 09:00-16:30 saatleri arasında KTOEÖS Konferans Salonunda gerçekleşti.

Eğitim programı sonunda, eğitimi tamamlayan ve eğitmen olmayı hedefleyen öğretmenlere, eğitmenlik süreci hakkında detaylı bilgi sunuldu ve gönüllü eğitmen adayı olan öğretmenler ile ortak uzlaşı metni imzalandı. Eğitim programını tamamlayan öğretmenlere, program geliştirme ekibine ve eğitimi veren uzmanlara Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından katılım ve teşekkür sertifikaları verildi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, eğitimde eşitliği sağlamak ve fark yaratmak için “Öğretmenlere Yönelik Gökkuşağı Eğitim Programı”na gösterilen yoğun ilgiden dolayı tüm öğretmenlere teşekkür edildi ve LGBTİ+ haklarına destek olmak ve daha kapsayıcı bir eğitim inşa etmek amacıyla bu önemli eğitim programına katılmak isteyen ve sınırlı kontenjan nedeniyle katılamayan tüm öğretmenlerin önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek tekrar eğitimlerinde aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Ayrıca, Kuir Kıbrıs Derneği süreç boyunca KTÖS ve KTOEÖS yönetimleri tarafından sunulan destek için teşekkürlerini iletti.

“Öğretmenlere Yönelik Gökkuşağı Eğitim Programı” hakkında sorularınız için +905428585847 numaralı Kuir Kıbrıs Derneği Dayanışma Hattından haftanın 7 günü, 10:00 – 22:00 saatleri arasında veya [email protected] mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.











Başa dön tuşu