GenelKıbrısManşet

Pilli: Test sonucum negatif

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, ülke genelinde Kovid-19 yerel vakalarının artması ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi personeli arasında (Başhekim Adil Özyılkan da dahil) pozitif vakaların çıkması üzerine açıklama yaptı

Pilli: Test sonucum negatif

BRT canlı yayınına telefonla bağlanan Bakan Pilli, basında kendisinin de temaslı olduğuna dair haberler çıktığını ama sağlık çalışanları olarak zaten her zaman risk altında olduklarını hatırlattı.

Pilli, “Bu yüzden tedbirimizi alıyoruz. Dün bana da Kovid-19 testi yapıldı ve sonucum negatif çıktı” dedi

“Salgını uzaktan yönetemeyiz, biz hep risk altındayız”

Hastane Başhekimi Adil Özyılkan ile yapılan toplantıda da, her türlü tedbirin alındığını ifade eden Pilli, bir hastane çalışanının pozitif çıkması üzerine başhekim de dahil tüm temaslılara test yapıldığını belirtti.

Pilli, “Başhekimimiz Adil Özyılkan’a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben bir Bakan olarak salgını yönetirken, sağlık çalışanlarımızla sik sik toplantılar yapıyorum ama tedbirlerimizi de alıyoruz. Sonuçta salgını uzaktan yönetemeyiz” dedi.

“Her bir kişi risk altındadır”

Son günlerde yerel vakaların artmaya başladığına dikkat çeken Pilli, buna göre tedbirlerin artırıldığını söyledi.

“Her bir kişi risk altındadır” diyen Pilli, bireysel olarak herkesin kendi tedbirini alıp kurallara uymak mecburiyetinde olduğunu ifade etti.

“İpin ucunu kaçırırsak bir daha yakalayamayız”

Bakan Pilli, “Önümüzdeki günler daha risklidir. Kurallara uyulmazsa da daha kotu olacaktır. Yârin Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu toplanacak ve gerekirse daha sert tedbirler alınacak. İpin ucunu kaçırırsak bir daha yakalayamayız.

Neler yaşanmıştı ?

Hastane işçi başı Kovid-19 pozitif çıkmış ve bir gün önce Hastane Başhekimi Adil Özyılkan’ın ve Bakan Pilli’nin de bulunduğu bir toplantı gerçekleştirmişti.

Temaslı olarak izolasyona giren Özyılkan’ın, bugün ateşinin çıkması üzerine yapılan ikinci PCR testi pozitif çıkmıştı.

Ayrıca Kardiyoloji bölümündeki 1 hemşirenin de PCR test sonucunun pozitif çıktığı açıklanmıştı.











Başa dön tuşu