GenelKıbrısManşet

Derviş Bilge: Alınan kararı kabul etmiyoruz, yarın eylem yapacağız

Özgür Gazete – Mustafa Baflı

Kıbrıs’ın güneyinde çalışan işçiler, “Güneyin Emekçileri” ve “Güneyde Çalışanlar Derneği” olarak ikiye bölündü; Güneyin Emekçileri, dün alınan kararı kabul etmediğini duyurdu

Kıbrıs’ın güneyinde çalışan bir grup işçi, hükümetle yapılan anlaşmayı kabul ederken, bir grup işçi ise anlaşmayı reddetti. “Güneyin Emekçileri” olarak sosyal medyada örgütlenen bir grup işçi, yarın yeniden eylem yapacak.

“Güneyin Emekçileri”nden Derviş Bilge, Özgür Gazete’ye yaptığı açıklamada, “İki kişi, dün eylemde başbakan ile görüştü. Biz Güneyin Emekçileri olarak bu görüşmeden ortaya çıkan anlaşmayı kabul etmiyoruz, yarın eylem yapacağız” dedi. Derviş Bilge, Başbakan Hamza Ersan Saner ile görüşen kişilerin “Güneyde Çalışan Derneği”nden olduğunu ve kendilerini temsil etmediğini de ifade etti.

“İşimize özgürce gidebileceğimiz bir ülke arzu ediyoruz”

İşlerine özgürce gidebilecekleri bir ülke arzu ettiklerini kaydeden Derviş Bilge, eylemin detaylarının ise henüz belirlenmediğini kaydetti. Derviş bilge “Bizde kararları iki kişi almıyor” dedi.

Ne olmuştu?

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden ve Güney Kıbrıs’ta çalışanların 16-26 Aralık 2020 tarihleri arasında, geçişlerinin durdurulması ve girişlerde de karantina süresinin 10 güne çıkarılması kararı almıştı.

 











Başa dön tuşu