GenelKıbrısManşet

Yeni yıl mesajları yayınlandı

Yeni yıla saatler kala, siyasiler yeni yıl mesajı yayınladı

Tatar: İki egemen devlet en büyük temennimiz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni yıl mesajında, 2021 yılında olası bir müzakere süreci sonucunda, Kıbrıs’ta yan yana yaşayan iki egemen devletin iş birliğini içeren bir anlaşmaya ulaşılması en büyük temennileri olduğunu belirtti. Tatar, koronavirüs (Kovid-19) salgınının, aşının bulunmasıyla birlikte, 2021 yılında son bulması ve insanlık adına daha sağlıklı ve güzel günlere ulaşılması dileğini de ifade etti.

Uluçay: Umudum, yeni yılla birlikte tüm bölge ülkelerinin diyalog kanallarının çalıştırılmasına fırsat tanımalarıdır

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, halkın yeni yılını kutlayarak, maddi ve manevi tüm sıkıntıların en kısa sürede ortadan kalkması temennisinde bulundu. Uluçay, “Umudum, yeni yılla birlikte tüm bölge ülkelerinin Kıbrıs Türk halkının da içerisinde yer alacağı diyalog kanallarının çalıştırılmasına fırsat tanımalarıdır” dedi.

Uluçay, yayımladığı yeni yıl mesajında, Covid-19’un küresel salgına dönüşmesinin hayatın büyük ölçüde sekteye uğramasına sebep olduğunu, alınan tedbirlerin tüm dünyada ekonomik sıkıntıları da beraberinde getirdiğini söyleyerek, sağlık alanındaki yatırımların ülke güvenliği ve refahı için en az askeri harcamalar kadar önemli olduğunu kaydetti.

Gerekli derslerin çıkarılması ve önceliklerin yeniden belirlenmesi gerektiğini belirten Uluçay, bunun yapılmaması halinde yakın gelecekte daha zor ve her bakımdan daha maliyetli koşullarla karşılaşmanın kaçınılmaz olacağını söyledi.

Saner: İki devletli çözüm isteğimizi BM’ye ilettik

Başbakan Ersan Saner yeni yıl mesajında, “KKTC olarak egemen eşitliğe dayalı iki devletli bir çözümden yana olduğumuzu ilk kez resmi olarak Birleşmiş Milletler ve tüm ilgili taraflara bildirmiş bulunmaktayız” dedi. Saner,  “İnşallah 2021 yılı yeniden normale döneceğimiz, güzel ülkemizi, dünyamızı rahatça gezebileceğimiz, birbirimize dostça, kardeşçe sarılabileceğimiz bir yıl olur. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin yeni yılını candan kutlar, sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Töre:  2020 yılında ekonomimiz çok büyük zararlar yaşamıştır

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre,  yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, “2020 yılını geride bırakırken yaşanılan salgın hastalıktan korunmak için büyük çabalar serf edildi. Fedakârlıklarla geçen 2020 yılında ekonomimiz çok büyük zararlar yaşamıştır” diyerek, 2021 yılında hem salgın hastalığa karşı hem de ekonomiyi kurtarma yönünde çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Üstel: 2021 ulaştırmada yatırım yılı olacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, 2021 yılının ülke, dünya ve insanlık için barışın ve hoşgörünün egemen olduğu güzel günler getirmesi dileğinde bulundu. Üstel, yeni yılda ulaştırmada yeni projeler ve yatırımlar için yoğun çalışma içinde olacaklarını belirtti.

Ataoğlu: Sağlık dolu bir yıl olsun

 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  yeni yıl mesajında, “Pandemi dolayısıyla değerini hatırladığımız, insan odaklı, sevgi ve hoşgörünün hâkim olacağı, sağlık dolu bir yıl olsun” temennisinde bulundu.

Erhürman: Umut hep orada, derinlerde bir yerlerde

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise sosyal medya hesabından “Umut hep orada, derinlerde bir yerlerdedir. Onu gün ışığına çıkaracak, ellerimizi birleştirerek, gülümsemeyi yüzlerimizden, sevgiyi yüreklerimizden hiç eksiltmeden yürümeye devam edeceğiz. 2021 hepimize sağlık, mutluluk, huzur getirsin…” paylaşımında bulundu.

Taçoy: Önce sağlık, sonra dayanışma

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, yeni yıl için sağlık ve dayanışma temennisinde bulundu.

Baybars: Zor bir yıl oldu

HP Milletvekili Ayşegül Baybars, yeni yıl mesajında, “Yüz yılda rastlanan küresel bir salgınla mücadele ile geçen, zorlu, yıpratıcı, sarsıcı ve öğretici bir yılı geride bırakmak üzereyiz; Bu yıl yaşadıklarımız tüm dünyayı olduğu gibi bizim de; hem sağlığımızı hem ekonomimizi hem de sosyal yaşamlarımızı derinden etkileyen, bizi değiştiren, yaşam alışkanlıklarımızı dönüştüren ve çıkarmamız gereken derslerle dolu zorlu bir yıl oldu. Tüm bu zorlukların yanında, 2020 yılı, gerek siyasal gerekse toplumsal anlamda yaşanan gelişmeler açısından da sıkıntılarla dolu ve dersler çıkarılması gereken süreçlerin yaşandığı bir yıl olarak tarihteki yerini alacaktır. Gelecek yılların bu yıldan çok daha iyi olacağına inancım tamdır. Çünkü biliyorum ki Kıbrıs Türk Halkı, güçlü, mücadeleci, zorluklara dayanıklı, pes etmeyen ve asla vazgeçmeyen bir halktır. Kıbrıs Türk Halkı, tarih boyunca buna benzer pek çok zorlu badireyi atlatmış, yaşadıklarından dersler çıkarmış ve bu coğrafyada hayatta kalmayı da ayakta kalmayı da başarmış bir halktır. Yeter ki bu ülkeyi yöneten bizler de, halkımızın bu mücadele ruhuna uygun, çabayı ortaya koyabilelim” ifadelerini kullandı.

Atakan: Her şeye inat gülümsemeye ve umut etmeye devam edin

HP Milletvekili Tolga Atakan yeni yıl için yayınladığı mesajda, “Kitaplara sığmayacak şeyler yaşadığımız bir yılı geride bırakıyoruz. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara, sorunlara, sıkıntılara inat nefes aldığımız müddetçe umut etmeyi ve mücadeleyi bırakmadan yeni yıla gülümseyerek bakabilenlerden olalım. Yaşadığımız her olumsuzluktan gerekli dersleri çıkarıp önümüze bakalım. 2021 hepimiz için mutlu, huzurlu, sağlıklı, başarılı ve üretken bir yıl olsun. Her şeye inat gülümsemeye ve umut etmeye devam edin. Mutlu yıllar…” dedi.

Akıncı: Daha umutlu bir yıl olması en büyük temennim

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise mesajında, “Tüm dünyayı olumsuz etkileyen ölümcül bir salgının gölgesinde 2020 yılını geride bırakıyoruz. 2021 yılının, Covid 19 aşısı ile beraber, öncelikle sağlık açısından daha umutlu bir yıl olması en büyük temennimdir. Yeni yılda bireysel ve toplumsal sağlığımız açısından olumlu gelişmelerin yaşanmasını ve hepinizin daha huzurlu ve mutlu bir yıl geçirmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı

Eroğlu: Devlet, sektörleri kaderine terk etmemeli

Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yeni yıl mesajında, devletin sektörleri kaderine terk etmemesi gerektiğinin altını çizdi.  Eroğlu, sıkıntıların aşılması için tüm kaynak ve olanaklar ile bilim insanlarının, bürokratların ve sektör temsilcilerinin seferber edilmesi gerektiğini belirtti.

 











Başa dön tuşu