GenelKıbrısManşet

Sennaroğlu – Oktay görüşmesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu’nu ziyaret etti.

Oktay: Dijital dönüşümün önemi salgın döneminde daha iyi görüldü

Beraberindeki heyeti Sennaroğlu’na tanıtan Oktay, görüşmede, altyapı projeleri ve dijital dönüşüm faaliyetlerini Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs vatandaşlara yansıtmak istediklerini söyledi. Oktay, dijital dönüşümle özellikle salgın dönemindeki kamu hizmetlerinin ve özel sektörün işlerinin çok daha rahat yürütülmesinde kritik önemde olduğunun görüldüğünü kaydetti. Oktay, bu tecrübeyi hükümetin talebi doğrultusunda Kuzey Kıbrıs ile de paylaşmak istediklerini bildirdi.

“Yapısal dönüşümlerin yapılacağı yer burası”

Oktay “Biz her zaman ifade ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğumuzda önümüzde duracak hiç kimse yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız da sabah konuşmalarında ifade ettiler, ‘Çılgın Türkler’ diye.  Dolayısıyla meclislerimizin iradelerinin, milletin iradesinin bir arada olduğu yapının birlik ve beraberlik içerisinde olması Çılgın Türklerin işini daha da kolaylaştıracaktır.” şeklinde konuştu. “Özellikle yapmak istediklerimiz arasında yapısal dönüşümler çok önemli” diyen Oktay, “bu yapısal dönüşümlerin gerçekleşeceği yer de burasıdır. Sizden bu beklentimizi bir kez daha ifade etmek üzere yine buradayız” ifadelerini kullandı. Oktay, “Bu yapısal dönüşümle ilgili beklentimiz, asla Türkiye adına bir beklenti değildir. Yapısal dönüşümün yapılmasının veya yapılmamasının Türkiye’ye bir etkisi, bir katkısı veya zararı olmaz. Ama KKTC vatandaşına, iş dünyasına, çalışanına katkısı olur. Olmazsa da zararı büyük olur. Uygulamalarda da bunu görüyoruz” dedi.

Sennaroğlu: E-devlet projesiyle dijital çağın yakalanacağına inanıyorum

Cumhuriyet Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu da, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ve heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sennaroğlu, planlanan E-devlet Projesi ile Kuzey Kıbrıs’ın dijital çağı yakalayacağına inandığını söyleyerek,  “Mali İşbirliği Protokolü çerçevesinde Anavatan Türkiye’nin mali katkısı Kuzey Kıbrıs’ın kendi ayakları üzerinde durması açısından hayati önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Sennaroğlu: Özel sektörün desteğe ihtiyacı var

Özellikle pandemi döneminde Türkiye’nin sağladığı destekler için de teşekkürlerini ileten Sennaroğlu, bu çalışma ziyareti sırasında ekonomik örgütler platformu ile yapılacak birebir görüşmelerin önemine değindi ve çok zor şartlarda faaliyet gösteren özel sektörün desteğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

 











Başa dön tuşu