GenelKıbrısManşet

Eralp: Aşıdan sonra anneme kortizon başlatıldı

Bayraktar Türk Maarif Koleji öğretmenlerinden Günay Eralp annesinin, Biontec aşısı yaptırdıktan sonra  vücudunda kaşıntı, şişme meydana geldiğini, ardından da kızarmaya başladığını belirtti

Eralp: Annem aşı sonrası, kaşınmaya, şişmeye ve kızarmaya başladı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Eralp, aşının alerji yapıp yapmadığıyla ilgili bir soru işareti yarattığına dikkat çekerek, annesinin biontec aşı yaptırdıktan bir süre sonra bazı reaksiyonlar gösterdiğini anlattı.

Eralp, “Annemin vücudunda önce kaşınma ve şişme başladı sonra da kızarıklıklar oluştu” dedi.

“İki tedavi uyguladık geçmedi”

Annesine iki tedavi uygulandığını; ancak sonuç alınamadığını kaydeden Eralp, “Bugün kortizon başlatıldı. Kesin olarak aşıdan demek olmaz tabii ama bir şüphe oluştu açıkçası. Ben de bir yoklama yapmak istedim ve şimdi sizinle paylaşmam gerektiğini düşündüm. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim . Sonuçta yine emin değilim” dedi.

“Doktorlar aşıdan olduğunu sanmıyoruz dediler”

Durumu doktorlara anlattıklarını ve “Aşıdan olduğunu sanmıyoruz” cevabını aldıklarını kaydeden Eralp, “Ama aşıyla beraber yumurta, sarımsak gibi bazı yiyeceklerin yan etki yapma olasılığı olabileceğini söyleyenler de oldu. Demek ki aşı dönemi diyet yapmak bu olasılığı önleyebilir” dedi.

“İkaz edilmedik”

Bu konuda ikaz edilmediklerini vurgulayan Eralp,  “Kısacası galiba benim güvenim kalmadı. Belki de aşıyla hiç alakası yoktur:( psikolojimiz daha fazla bozulmadan herkese acil şifalar ve huzur dilerim. Pandemi öncesi özgür günlerimize kavuşmak dileğiyle, kendinize iyi bakın, her duyduğunuza inanmayın, takılmayın, gerekeni yapın” dedi.











Başa dön tuşu