GenelKıbrısManşet

Ataoğlu: 20 milyon TL civarı bir para piyasaya katıldı

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, turizm sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi, Başbakan Hamza Ersan Saner’e açıklama yapması için baskı oluşturduğunu itiraf etti

Ataoğlu: 3 bin 15 yerli insanımız otellerde konakladı

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kapalı turizm konusunda bilgilendirme yazısı paylaştıklarını kaydetti. Meclis kürsüsünden konuşan Ataoğlu, Bayram nedeniyle 3 bin 15 yurttaşın otellerde konakladığını kaydetti.

“Personel sorunu olduğuna yönelik şikayetler var”

Ataoğlu, otelleri ziyaret ettiğini, şikâyetleri dinlediğini söyledi. Personel sorunu olduğu yönünde şikayetler duyduklarını Ataoğlu, işletme sahiplerinin ise bu kadar yoğunluk beklemediklerine yönelik ifadeler duyduklarını söyledi.

Çift aşı ve çift PCR ile Kıbrıs’ın kuzeyine giriş konusunda Başbakan Hamza Ersan Saner ile mutabık kaldıklarını ifade eden Ataoğlu, “Uçak bilet fiyatlarında sorunlar var. Bu fiyatları düşürmek için uçak sayısının artması lazım” dedi.

“20 milyon TL civarı bir para piyasaya katıldı”

Ataoğlu, Bafra’da kapalı devre turizm adı altında 6 bin kişinin konaklayabileceğini belirtti. Bayram döneminde kapalı devre turizm kapsamında 3 bin 132 kişinin konakladığını, 3 bin 15 de yerli insanın otellerde konakladığını ifade eden Ataoğlu, “Bayram döneminde piyasa 9 milyon civarında para harcandı. Kapalı devre turizmin başladığı günden bu yana ise 20 milyon TL civarı bir para piyasaya katıldı” dedi.

“Saner’e baskı yaptım”

Turizm camiası olarak hazır olduklarını ve Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Üst Kurulu’na mesaj yolladıklarını kaydeden Ataoğlu, “Bayram öncesinde Başbakan Saner ile her gün telefonda görüştüm. Özellikle 3 Haziran tarihini açıklaması için baskı oluşturdum” dedi. Bütün planlama ve çalışmaların yapıldığını kaydeden Ataoğlu, 3 Haziran tarihini istediklerini ifade etti.











Başa dön tuşu