GenelKıbrısManşet

Saner: 250 bin futbol sahası kadar

Başbakan Ersan Saner, “KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni”nde yaptığı konuşmada, adanın 2 büyük ovası  Güzelyurt ve Mesarya Ovası’na hayat verileceğini söyledi

Saner: Hayalin gerçekleşmesine hep birlikte tanıklık ediyoruz

“İşte Anadolu’nun suyunun Kuzey Kıbrıs’a aktarılması tam bir devrim niteliğinde olup, bu kaynak özellikle KKTC’de yaşayan halkımızın hayat kalitesini yükseltmiş, bugün ise yeşil ada Kıbrıs’ımızın yeşermesine imkan yaratacaktır” diyen Saner, projeyle 250 bin futbol sahası kadar bir alanın sulama ile hayat bulacağını kaydetti.

Anadolu suyunun deniz altından borularla KKTC’ye taşınmasının, içme suyu sıkıntısı yaşayan KKTC halkı ve susuz kalmaya yüz tutmuş topraklarla kavuşmasının önceleri hayal olduğunu ifade eden Başbakan Saner, “Bugün bu hayalin gerçekleşmesine hep birlikte tanıklık ediyoruz” dedi.

Saner, Türkiye’den gelen 75 milyon metreküplük suyun önce köylerin, beldelerin, kentlerin içme suyunu çözdüğünü, şimdi de adanın 2 büyük ovası olan Güzelyurt ve Mesarya Ovası’na hayat vereceğini söyledi.

Dünya tarihinin en büyük salgın dönemi ve tetiklediği sosyal, ekonomik, sıkıntılarla boğuşulan bir dönemde olunduğuna işaret eden Başbakan Saner, “Bizim hedeflerimize, doğru bir şekilde ve kararlılıkla yürürken, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin bizimle birlikte olması çok büyük bir önem arz etmektedir” dedi.

“Suyun önemi tartışılmaz”

Yeni gelişen ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bu dünya düzeninde suyun ve tatlı suyun öneminin tartışılmaz olduğunu vurgulayan Başbakan Saner, bu tip kaynakların kıt kaynaklar ve ulaşması zor olduğunu söyledi.

Saner, Türkiye’nin her koşulda ve her türlü ihtiyaçta Kuzey Kıbrıs’ın yanındayım mesajı verdiğini belirtti.

“KKTC’nin geleceğini aydınlatacak”

Tünelin açılışı ve 4km’lik boru hattı ile Güzelyurt Ovası’na ve oradan da Mesarya Ovası’na verilecek su sayesinde yeşil ada Kıbrıs’ın üretime giden yolda en önemli mihenk taşı olacağını kaydeden Başbakan Saner, “Toplumsal kalkınmanın sembolü olacak olan bu tünelin açılışı, KKTC’nin de geleceğini aydınlatacak bir proje niteliğindedir” şeklinde konuştu.

 











Başa dön tuşu