EkonomiGenelKıbrısManşet

ExxonMobil geri dönüş hazırlıkları için düğmeye bastı

Pandemi nedeniyle çalışmalarını askıya alan ExxonMobil şirketinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) içerisindeki 10’uncu parseldeki “Glafkos” yatağına geri dönmeye hazırlandığı belirtildi

Kathimerini gazetesi, ExxonMobil şirketinin, 15 Nisan 2020’de Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı’na gönderdiği mektupta, Eylül 2021’e kadar faaliyetlerini durduğunu belirttiğini anımsattı.

Geri dönüş hazırlıkları için düğmeye basıldı

Gazete, fiyatlar nedeniyle dünyada yaşanan sıkıntılar, pandemi ve yeşil enerjiye dönüşe karşın  Kıbrıs’ın güneyinin, ExxonMobil’in yatırım portföyünde bulunduğunu, 150 milyon dolara mal olacak 10’uncu parseldeki çalışmalar için gerekli olan bütçenin onayını da ileriye götürdüğünü belirtti.

Elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, 10’uncu parsele  dönüş çalışmalarına yönelik geri sayımın başladığını  belirten gazete, çalışmalarda kullanılacak sondaj gemisi için sözleşmenin de imzalandığını yazdı.

Çalışmalara Kasım ayında başlanması planlanıyor

Habere göre ExxonMobil, Kasım ayı içerisinde 10’uncu parselde çalışmaları başlatmayı planlıyor.

ExxonMobil, daha önce Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge’nin (MEB) 10’uncu parselindeki “Glafkos” yatağında yaptığı sondajda 5-8 trilyon ayak küplük doğal gaz rezervi keşfini resmîleştirmiş, teyit sondajı yapacağını duyurmuştu.











Başa dön tuşu