GenelKıbrısManşet

KITSAB: Aşılanmaktan memnunuz

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) , turizm sektörü çalışanlarına tek dozluk Johnson&Johnson aşısının yaygın olarak yapılması sonrasında turizm sektörünün 1 Temmuz itibariyle tam kapasite olarak çalışmaya başlanmasını beklediklerini ifade etti

KITSAB: Artık çalışmak istiyoruz

Hava ulaşımındaki sınırlamaların kaldırılması, ülkeye giriş koşullarının yeniden belirlenmesi gerektiğini söyleyen KITSAB, turizm sektörünün çalışmasına olanak verecek kararların alınmasının zamanının geldiğini, çift aşılı kişilerin Kıbrıs’ın kuzeyine girişlerinin herhangi bir test koşuluna bağlanmaması, çift PCR testi ile girişlerin karantinasız olarak düzenlenmesi ve Kıbrıs’ın güneyinden gelen turistlerin aynı koşullarla Kıbrıs’ın kuzeyine geçebilmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

KITSAB açıklamasının devamı şu şekildedir:

Hükümet bu kararları alsa bile turizm sektörünün çalışabilmesi uçuş sayısının artmasına bağlı olacaktır. Unutulmamalıdır ki KKTC’ye turist getirmek için yoğun bir faaliyet sürdürmemiz gerekecek.

Önemli çabalar ortaya konularak yaratılacak turizm potansiyelinin yeterli uçuş olanağı olmadığı gerekçesi ile heba edilmesi asla kabul edilebilir değildir. KKTC hükümeti, en erken zamanda, uçuşlar üzerindeki denetimini kaldırmalı ve hava yolu şirketlerimiz uçuş düzenleme konusunda serbest bırakılmalı.

Geçtiğimiz günlerde toplanan Turizm Üst Kurulu’nda ortaya çıkan bu sonuçların, KKTC Hükümeti tarafından karara bağlanması, Turizm Bakanlığı ve sektör çalışanlarının ellerindeki kelepçelerin çıkarılmasını bekliyoruz.

Hükümetimizin yurttaşlarımızın aşılanması konusunda sağladığı başarıyı bu alanda da tekrarlamasının, salgının yarattığı ekonomik çöküntü altında ezilen halkımızın rahatlamasına neden olacağı açıktır. Aşılanmaktan memnunuz; artık çalışmak istiyoruz!

 











Başa dön tuşu