GenelKıbrısManşet

Federal Kıbrıs Hareketi: Bu tür davranış ve söylemler Bahçeli’nin seviyesini gösteriyor

Federal Kıbrıs Hareketi, 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı‘ya hakaret eden Devlet Bahçeli’ye sert tepki göstererek, “Mustafa Akıncı Kıbrıslı bir Türk’tür ve ona yapılan hakaret tüm Kıbrıslıtürklere yapılmış sayılır” dedi

Federal Kıbrıs Hareketi: Bahçeli, AKP ve MHP gibi düşünmeyen kişilere de saldırmaya marifet saymakta

Yapılan yazılı açıklamada, MHP lideri Bahçeli’nin  Türkiye’de tüm muhalefet partili başkanlara ve milletvekillerine ağza alınmayacak sözler söylediğine işaret edilerek, Bahçeli’nin hızını alamayarak, Kıbrıs’ta AKP ve MHP gibi düşünmeyen kişilere de saldırmaya marifet saydığı kaydedildi.

AKP ve Erdoğan’dan cesaret alan ve hiçbir siyasi ahlaka uymayan tehditlerin kimseyi yıldıramayacağının belirtildiği açıklamada, en son olarak da 4. Cumhurbaşkanı  Akıncı’yı hedef alan küfürlü konuşmasının kendine yakıştığı ifade edildi.

“Yürütme organı ses çıkarmıyor”

Kıbrıslıtürklerin bir dönem seçtiği ve görüşmecilik görevi verdiği Akıncı’nın Bahçeli seviyesine inmemeye özen gösterdiğinin belirtildiği açıklamada  yürütme organın da ne kadar acıdır ki bu durum karşısında ses çıkarmayarak Bahçeli ve onun gibilerini cesaretlendirdiği kaydedildi.

Bahçeli’nin Kıbrıslı bir Türk olan  Akıncı’ya hakaret etmesinin asla kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada bu tür davranış ve söylemlerin Bahçeli’nin seviyesini gösterdiği de kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

Akıncı’ya yapılan hakaretler aslında Tüm Kıbrıslı Türklere yapılmış sayılmaktadır. Kıbrıslı Türkleri ağzına alarak ve hele hakaret edecek kişilerin önce kendilerine çeki düzen vermesi gerekmektedir. Kim olursa ve nereden gelirse gelsin tüm hakaretler sahibine aynen iade edilmelidir.











Başa dön tuşu