GenelKıbrısManşet

Elcil: Saner, Kıbrıs Türk toplumundan derhal özür dilemelidir

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Başbakan Ersan Saner’in AKP tarafından başbakanlık koltuğuna oturduğunu belirterek, Saner’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve MHP yetkilileri gibi Kıbrıs Türk toplumuna hakaret etmeyi bir meziyet olarak gördüğünü ifade etti

Elcil: Saner, Kıbrıs Türk toplumuna hakaret etmeyi bir meziyet olarak gördü

Saner yaptığı açıklamada “Kıbrıslıtürklerin 1974’ten önce özne değil nesne bile olmadığını “ söyleyecek kadar ileri gittiğini söyleyen Elcil, “Rum-Yunan şövenizminin yarattığı çatışma ortamında, karşı direniş gösterip Kıbrıs Türk toplumunu Kıbrıs Cumhuriyeti’nin siyasi eşit ortağı yapanları hiçe sayan bu söylem, bir utançtır” dedi.

Saner’in başbakanlık koltuğuna oturmak için her yolu denediğini söyleyen Elcil,  Saner’in AKP yetkililerine yağ çekmeye yönelik özentili açıklamalarını Kıbrıs Türk toplumuna yapılan hakaret olarak değerlendirdiklerini belirtti.

“Saner, Kıbrıs Türk toplumuna saygısızlık yapmıştır”

Elcil’in açıklamasının tamamı şu şekildedir:

AKP tarafından başbakanlık koltuğuna oturtulan Sn. Ersan Saner, hızını alamamış olacak ki, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve MHP yetkilileri gibi Kıbrıs Türk Toplumuna hakaret etmeyi bir meziyet olarak görmektedir.

Sn. Ersan Saner yaptığı açıklamada “Kıbrıslı Türklerin 1974’ten önce özne değil nesne bile olmadığını “ söyleyecek kadar ileri gitmiştir. Rum-Yunan şövenizminin yarattığı çatışma ortamında, karşı direniş gösterip Kıbrıs Türk toplumunu Kıbrıs Cumhuriyeti’nin siyasi eşit ortağı yapanları hiçe sayan bu söylem, bir utançtır.

Başbakanlık koltuğuna oturmak için her yolu deneyen Sn. Saner’in AKP yetkililerine yağ çekmeye yönelik özentili açıklamalarını Kıbrıs Türk toplumuna yapılan hakaret olarak değerlendiriyoruz.

Kıbrıs Türk toplumunun yakın geçmişte yaşadığı gerçekleri bilmediğini açıkça ortaya koyan Sn. Saner, bu açıklama ile Kıbrıs Türk toplumuna saygısızlık yapmıştır.

Kıbrıs Cumhuriyeti antlaşmaları ile uluslararası tanınmışlığa ve kazanılmış haklara sahip olan Kıbrıs Türk toplumunu aciz göstermek ve her şeyi Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yetkililerinin sağladığı yalanına sarılmak, içinden çıktığı topluma sırtını dönmektir.

Yağ çekme ve emir alma alanlarında çok başarılı olup AKP’nin memuru olmakla övünen Sn. Ersan Saner, kendi acizliğini topluma mal etmeye çalışmaktadır. AKP tarafından koltuğa oturtulduğu için biat etmeyi alışkanlık haline getirenler, Kıbrıs Türk toplumuna ihanet edenlerdir.

Sn. Ersan Saner sırtını AKP’ye dayayıp, bir yere geleceğini sanıyorsa, çok yanılmaktadır. Bu gerçeklerden hareketle, Sn. Ersan Saner, Kıbrıs Türk toplumundan derhal özür dilemelidir!











Başa dön tuşu