GenelKıbrısManşet

Müsteşar, Bakan Çağman’ın istifasını öne sürdü; masayı toplamadı

Asgari Ücret Saptama Komisyonu masasında işçi tarafını temsil eden Hür İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, dönemin müsteşarı Çelebi Ilık’ın Demokrat Parti Milletvekili Koral Çağman’ın bakanlıktan istifasını öne sürerek, asgari ücret masasını toplamadığını vurguladı

Serdaroğlu: Asgari ücretli, hayat pahalılığından olumsuz etkilendi

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun yeniden toplanması sonrası, masada işçi tarafını temsilen bulunan Hür-İş’in Başkanı Ahmet Serdaoğlu, Özgür Gazete’ye önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücretlinin hayat pahalılığından olumsuz etkilendiğinin altını çizen Serdaroğlu, hükümetin bu yaşananların önüne geçemediğini de kaydetti.

“Asgari ücretli açlık sınırının altında”

Asgari ücretle geçinen yurttaşların açlık sınırının altında olduğunu dile getiren Serdaroğlu, “Yüzde 8.83’lük hayat pahalılığı oluştu. Asgari ücrete bu oranın üzerinde bir artış olmalı. Eğer bu olursa asgari ücret, açlık sınırının üzerine çıkacak” dedi.

“Ciddiyetle masadayız”

İşçi tarafını temsilen masada olduklarını hatırlatan Serdaroğlu, asgari ücreti belirlemek için ciddiyetle masada olduklarını ifade ederek, “İşveren tarafı da kendini anlatacak. Ya ortak bir karar çıkacak ya da hükümet bir tarafta olacak” ifadesini kullandı.

“Müsteşar, Bakan Çağman’ın istifasını öne sürdü; masayı toplamadı”

Görevden alınan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık’ın asgari ücret masasını Çağman’ın istifasını öne sürerek, toplamadığını kaydeden Serdaroğlu, Çağman’ın göreve geri döndüğünü hatırlatarak, “Bakan iyi niyetli. Önümüzdeki hafta içinde yine toplanacağız” dedi.











Başa dön tuşu