GenelKıbrısManşet

Akansoy: GKK’nın ayar çekme hakkı yoktur

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) basını bölücülükle suçladığı açıklamasına tepki göstererek, “Kıbrıslı Türk medyasını eleştirmek, suçlamak ve hedef göstermek GKK’nın yetki, görev ve sorumluluğu arasında değildir” vurgusunu yaptı

Akansoy: Yönetim hatalarının eleştirilmesi bölücülük değildir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Çeşitli uygulamalar ve yönetim hatalarının eleştirilmesinin bölücülük olmadığına işaret ederek,  eleştirmenin toplumsal gelişme, halkın kendi kendini yönetmesi adına gerekli sorgulama olduğunu da kaydetti.

İşte Akansoy’un o paylaşımı:

bugün yaptığı açıklama ciddi sorunlar içermektedir. Kıbrıslı Türk medyasını eleştirmek, suçlamak ve hedef göstermek GKK’nın yetki, görev ve sorumluluğu arasında değildir.

GKK, insanlarımızın güvenli ve huzurlu yaşamasını sağlayacak önlemleri almakla sorumlu bir kurumdur. Kurumla ilgili mevcut yapısal sorunları ele almak, iyileştirmek için eleştirmek ve yorumlamak, gerek Kıbrıslı Türk medyasının gerekse her bir KKTC vatandaşının sorumluluğudur.

Hem atanmışların hem de seçilmişlerin, bu tür yorum ve eleştirilere tahammül etmesi ve sağduyu ile değerlendirmesi ise demokratik toplum olmanın gereğidir. Buna karşın, GKK’nın topluma ayar çekme, “bölücülük kokan gibi” ifadelerle toplumu provoke etme hakkı yoktur.

Kurumu yönetenler bunu çok iyi bilmek, yine GKK’nın Kıbrıslı Türkler tarafından yönetilmesi ile ilgili yüksek hassasiyeti görmek ve anlamak durumundadırlar. Birlik ve bütünlük, Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerini yönetecekleri düzenin kurulması ile sağlanır.

Bu noktada ben yaparım olur değil, ortak akılın toplumda hakim kılınması, demokrasi, Kıbrıslı Türk kimliği ve hukukun üstünlüğü esastır. Çeşitli uygulamalar ve yönetim hatalarının eleştirilmesi bölücülük değildir. Tam tersi, toplumsal gelişme, halkın kendi kendini yönetmesi adına gerekli sorgulamalardır. Ve bu tür sorgulamalar yapılmak durumundadır, yapılacaktır.

Bu çerçevede, Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısında terfi ve emeklilik durumları ile ilgili nasıl bir değerlendirme yapıldığı ve bir Kıbrıslı Türkün neden Komutan Yardımcılığına atanmadığı kamuoyuna açıkça duyurulmalıdır.











Başa dön tuşu