GenelKıbrısManşet

Saner: Hiçbir güç bizi bu çalışmalardan alıkoyamayacak

Başbakan Ersan Saner, İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından kabul edildi

Oktay: 340 bin doz Sinovac ve 10 bin 530 doz Biontec Aşısı tedarik ettik

Yaklaşık 1 saat baş başa süren görüşme sonrası TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Başbakan Ersan Saner ortak basın açıklaması yaptı.

Birlik ve beraberlik noktasından hareketle, Kıbrıs’ın kuzeyinde salgında da ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli desteği vermekte olduklarına savunan Oktay, 340 Bin doz Sinovac ve 10 Bin 530 doz Biontec Aşısı tedarik ettiklerini, sektörlere ek destek programları uyguladıklarını hatırlattı.

Oktay, Karayolları, e- devlet, yeni cumhurbaşkanlığı ve yeni meclis binası çalışmalarına da hız vereceklerini söyledi.

Saner: Hiçbir güç bizi bu çalışmalardan alıkoyamayacak

Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz’de de ortak mücadelenin sürdüğünü ifade eden Saner, hiçbir gücün kendilerini bu çalışmalardan alıkoyamayacağını iddia etti.

Kıbrıs Türkleri’nin Kıbrıs’ta daha fazla zaman kaybedemeyeceğini ifade eden Saner, Türkiye ile yürütülen egemen eşitlik temelindeki yeni çabalara destek vermeye devam edeceklerini savundu.

Saner, “Dünyanın Rum tarafı leyine adaletsiz tavrına artık dur deme zamanı gelmiştir. Anavatan Türkiye ile birlikte iki egemen eşit devlet temelinde çözüm arayışlarımızın süreceğini vurgulamak isterim” dedi.

17 milyon TL’lik yardım

Başbakan  Saner, “ Kabul ederseniz yaşamış olduğunuz sel ve orman yangınları sırasında zarar gören vatandaşlarınızın zararlarının telafisi için bir destek olarak KKTC Hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarının ortak kampanyası sonucu toplanan 17 Milyon Türk Liralık bir yardımı AFAD’a bağışlamak istiyoruz. Bu fırsatla, hükümetin yanında duyarlılık gösteren KTTO, KITOB, KKTC Bankalar Birliği, KT İnşaat Müteahhitleri Birliği KTSO, Esnaf Odamız ve Vakıflar İdaremize de teşekkürü borç bilirim…” dedi.











Başa dön tuşu