GenelKıbrısManşet

Sorakın: Bu öngörülerin hiçbirisi gerçekleşmiş değildir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Azınlık Hükümeti‘nin göreve geldikleri günden beri vaatlerinin hiçbirini gerçekleştirmediğini vurguladı

Sorakın: Bu öngörülerin hiçbirisi gerçekleşmiş değildir

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Sorakın, 8 aylık süre zarfında Azınlık Hükümeti’nin, sunulan öngörülerin hiçbirini gerçekleştirmediğine değindi.

Sorakın, ciddiyetten yoksun, beceriksiz ve iş bilmez Azınlık Hükümeti’nin halka daha çok zarar vermeden istifa etmesi gerektiğini de vurguladı.

Sorakın’ın açıklamasının tamamı şu şekilde: 

Sn. Ersan Saner 7 Aralık 2020’de hükümeti kurmakla görevlendirilir. Aynı gün HP’li üç milletvekili partilerinden istifa ederler. 8 Aralık’ta koalisyon protokolü imzalanır. 17 Aralık’ta Meclis’te hükümet programı ile ilgili görüşmeler yapılır.

19 Aralık’ta yapılan güven oylaması ile, 20 hayır oyuna karşılık 24 evet oyu alan Azınlık Hükümeti resmen göreve başlamış olur.

Hükümet Programı‘nda yer alan bazı öngörüler.

• Ülkeyi 2021 yılı Ekim ayı içinde erken milletvekili seçimine götürme hedefinde olduğumuz için Meclisimize bu süreçte yapabileceklerimizi ve yakın gelecekte atılması gereken elzem adımları içeren bir hükümet programı sunuyoruz.

• Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nda, Yüksek Mahkeme ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın uyarıları ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılması yoluna gidilecektir.

• Hükümetimiz, KKTC Cumhuriyet Meclisini önümüzdeki yaz tatili döneminde de etkin bir şekilde çalıştırarak yasama ve denetim faaliyetlerine devam edilmesini amaçlamaktadır.

• Ülkeye gelen her çeşit akaryakıt için testlerin yapılması, kalite kontrolü ve standartlara uygunlukları titizlikle takip edilecektir.

• Devlete istihdamlarda fırsat eşitliği gözetilecektir.

Aradan geçen sekiz ayı aşkın sürede bu öngörülerin hiçbirisi gerçekleşmiş değildir. Ciddiyetten yoksun, beceriksiz ve iş bilmez azınlık hükümeti halka daha çok zarar vermeden istifa etmelidir.











Başa dön tuşu