GenelKıbrısManşet

Rogers: Aldığınız yanlış kararlarla ekonomiyi de sağlığı da zora sokuyorsunuz

Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers, dün ülkede bir test kaosu yaşandığını belirterek, hükümetin, testlerle ilgili uygulamada yapılan bazı yanlışları denetlemek yerine, düzgün çalışan test sistemini de bozmayı seçtiğini vurguladı

Rogers: Aldığınız yanlış kararlarla ekonomiyi de sağlığı da zora sokuyorsunuz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, hükümetin gerçek sorunları çözmek yerine halkı beceriksizlikleriyle yorduğunu söyleyerek, ” Aldığınız yanlış kararlarla ekonomiyi de sağlığı da zora sokuyorsunuz” dedi.

Açıklama şu şekilde:

Dün ülkede bir test kaosu yaşandı. Başbakan’ın testlerin aşılı kişilere veya 18 yaş altındaki kişilere ücretsiz olacağı açıklamasına rağmen, kararı yürürlüğe koymadıklarından dolayı yaratılan boşluk, aşılı aşısız tüm halkın farklı yerlerde farklı ücretler ödeyerek test yaptırabilmesine sebep oldu.

Dün gece alınan Bakanlar Kurulu kararları ile bugün olay daha da karışacak gibi görünüyor.

Hükümet, testlerle ilgili uygulamada yapılan bazı yanlışları denetlemek yerine, düzgün çalışan test sistemini de bozmayı seçmiş, halkı ortada bırakmış ve pandemi yönetimini gene riske atmıştır.

Belki birkaç gün sonra bu kararları daha uygulanır hale getireceklerdir; ancak, bu hükümetin tekrar tekrar süreci yönetemeyerek halkı nasıl cezalandırdığını, her geçen gün nasıl bezdirdiğini bu halk unutmayacaktır.

Gerçek sorunları çözmek yerine halkı beceriksizliklerinizle yordunuz. Aldığınız yanlış kararlarla ekonomiyi de sağlığı da zora sokuyorsunuz. Uzmanlarla oturup konuşup bir defada karar almak o kadar mı zor?! Yeter artık!











Başa dön tuşu