GenelKıbrısManşetYaşam

Yenikent Okçuluk Kulübü Derneği, devleti mahkemeye veriyor

Yenikent Okçuluk Kulübü Derneği, devletle protokol imzaladığı arazinin kendilerine verilmediğini ifade ederek tüm yasal haklarını kullanacaklarını belirtti

Önce protokol yaptılar sonra “size verirsek herkes ister” dediler

Yenikent Okçuluk Kulübü Derneği, Şubat 2019’da Gönyeli Bölgesinde mülkiyeti Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne ait bir araziyi kiralayıp okçuluk tesisi yapmak için Devlet Emlak Ve Malzeme Dairesi’ne müracaatta bulunduğunu ve protokol yapıldıktan sonra devletin sözleşme yapmamak için bir çok oyalama taktiğine başvurduğunu açıkladı.

Tesisin projeleri çizildi, vize ve inşaat izinleri için ek protokol imzalandı

Şubat 2019’da müracaat yaptıktan sonra Devlet Emlak Malzeme Dairesi’nin olumlu raporuyla protokol imzalandığını açıklayan Yenikent Okçuluk Kulübü Derneği, Maliye Bakanlığı’nın da onayıyla Devlet Emlak Malzeme Dairesi ile dernek arasında 6 aylık bir rezerv protokol hazırlandığını ifade ederek, 6 aylık süreç içerisinde protokolün şartı olan tesisin projelerinin çizildiğini, izinlerin alındığını ve vizeye sunulduğunu, 6. Ayın sonunda vize işlemlerinin ve inşaat izinlerinin tamamlanması için 1 yıllık ek bir süre verilerek ek bir protokol imzalandığını belirtti.

Dernek protokolün tüm şartlarını yerine getirdi

Dernek, bu süre içinde protokolün tüm şartlarını yerine getirip kira sözleşmesinin imzalanması için Aralık 2020 tarihinde müracaatta bulunduklarını ve Devlet Emlak Malzeme Dairesi’nin Maliye Bakanlığı’na onay için yazı yazdığını kaydeden Dernek, “Bize birkaç gün içerisinde evrakları hazırlayıp imza için çağrılacağımız söylendi. Ancak bize herhangi bir dönüş yapılmadı. Sorguladığımız zaman da bize Maliye Bakanlığı’nın onayı gerektiğini ve bu onayın gelmediği söylendi. Bize Bakandan randevu alıp derdinizi kendiniz anlatın cevabı verildi. Bunun üzerine biz randevu talebinde bulunduk, aylarca bekledik bize randevu verilmediğini” açıkladı

Bakana konuyu aktarıp size döneceğiz denildi ama dönülmedi

Yenikent Okçuluk Kulübü Derneği yetkilileri bu süreçte Bakanlık müdürü ve müsteşarla görüştüklerini ve konuyu aktardıklarını ifade ederek yetkililerin kendilerine bakana konuyu aktaracaklarını ve geri dönüş yapacaklarını söylediklerini belirtti. Derneğe hiçbir şekilde geri dönüş yapılmazken dernek yetkililerinin yaptığı araştırma sonucu konunun başbakanlığa iletildiğini öğrendiklerini söyledi.

“Size verirsek diğer kulüpler de isteyecek”

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nden kendilerine ‘başbakanla görüşün” dendiğini kaydeden dernek yetkilileri, başbakanla da görüştüklerini ve kendilerine “size verirsek diğer kulüpler de isteyecek” dendiğini söyledi.

Başbakanla görüşmede yeni kurulan bir kulüp olduklarını, protokolün gereklerini yerine getirdiklerini ve maddi olarak ciddi bir efor sarf ettiklerini başbakana ilettiklerini belirten yetkililer, bunun üzerine Başbakanın bize verdiği cevap “spor adına yaptıklarınız için teşekkür ederiz” oldu.

“Gereken tüm yasal haklarımızı kullanacağız”

Bu görüşmenin ardından yasal yollarımızı aramak için avukatımızla görüştük. Avukatımız ilgili yazıları ilgili dairelere gönderdi. Birkaç gün sonra Maliye Bakanlığı’nın müdürü tarafından arandık ve Maliye Bakanı ile görüşmeye çağırıldık” diye konuştu.

Yenikent Okçuluk Kulübü Derneği yetkilileri Maliye Bakanı ile görüşmelerini ise şu ifadelerle anlattı: “Görüşmede Maliye bakanı bize hiç bir şey olmamış gibi her şey yolundaymış gibi davrandı.

Hatta kendisinin yetkisiyle 10 yıllık sözleşme imzalanabileceğini söyledi. ‘Tamam’ dedik ve bizimle imzalanan protokol de zaten bu şekildeydi. Biz 10 yılı kabul ediyoruz daha fazla zaman kaybetmeyelim dedik. Bunun üzerine arayıp başbakanla görüştü. Maliye bakanı bizim yaptıklarımızı başbakana anlattı ancak başbakana bakana ne dedi bilemiyoruz.

Telefonu kapattıktan sonra bize buraya çok büyük harcamalar yaptığımızı bakanlar kuruluna sunup 25 yıl için onay isteyeceğini söyledi. Biz bunu kabul etmedik çünkü orada bizi başlarından atmak için ve zaman kazanmak için yapılan bir atılım olduğunu fark ettik. Sözleşmenin 10 yıllık imzalanması ve daha fazla zaman kaybedilmemesini istedik.

Bize en geç bir haftaya kadar Bakanlar Kurulu’ndan kararı çıkarıp sözleşmeyi imzalayacağını söyleyerek bizi geçiştirdiler. Değil bir hafta bir buçuk ayı geçmesine rağmen bize herhangi bir dönüş yapılmadı.”

Dernek yetkilileri yaptıkları araştırmalarda konunun Bakanlar Kurulu’na öneri olarak bile sunulmadığını öğrendiklerini ifade ederek gereken tüm yasal haklarını kullanacaklarını aktardı.

Yenikent Okçuluk Kulübü gerekli davanın açılması için avukatlarını da yetkilendirdiklerini belirtti.











Başa dön tuşu