GenelKıbrısManşet

Elcil: ‘Bizim tam gün eğitim için ödeyecek paramız yok’ denildi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, ‘geçici istihdam’ adı altında öğretmen olarak alınan kişilerin, UBP‘nin listeleri olduğunu ve bu kişilerin mühendis, iç mimar gibi mesleklerden olduğunu açıkladı

Elcil: ‘Bizim tam gün eğitim için ödeyecek paramız yok’ denildi

Özgür Web Tv‘de Melek Arabacıoğlu‘nun sunduğu Sendikal Bakış programına katılan Elcil, sendika olarak Eğitim Bakanlığı’na üç öneri götürdüklerini ama bu önerilerinin Bakanlık tarafından dikkate alınmadığını belirtti.

Önerilerinden birinin tam gün eğitim olduğunu anlatan Elcil, “Bakanlıktan aldığımız cevap; ‘Bizim tam gün eğitim için ödeyecek paramız yok’ oldu” dedi.

“Bakanlık öğretmen açığımızı biliyor ama hiçbir şey yapmıyor”

18 okulda şu an dönüşümlü eğitimin devam ettiğini ifade eden Elcil, proje bazlı eğitim ve sürekli çalışmayı önerip kayıpları en aza indirmek istediklerini kaydetti.

Ancak bunun da Bakanlık tarafından reddedildiğini söyleyen Elcil, “Bakanlık öğretmen açığımızı biliyor ama maalesef bildiği halde hiçbir şey yapmıyor” ifadelerini kullandı.

“Bakanlığın geçici istihdam ettiği kişiler, iç mimar, ziraat mühendisi ve turizmci”

Okullarda öğretmen sıkıntısı yaşandığını ve Eğitim Bakanlığı’nın da 119 kişiyi geçici öğretmen olarak istihdam ettiğini açıklayan Elcil, 900 kişinin başvurduğu görevlere UBP İlçe Başkanları tarafından önerilen kişilerden oluşan listeye göre alım yapıldığını anlattı.

Elcil, “Yapılan istihdamlar tamamen seçim yatırımıdır. Eğitimle ilgisi alakası olmayan, pedagojik formasyonu eğitim olmayan, iç mimar, ziraat mühendisi hatta turizm bitirmiş kişilerin bu listede olduğunu biliyoruz. Bakanlık bir türlü çıkıp da bu isimleri açıklamıyor. Bu istihdamlar tamamen kurultay ve seçime yönelik olarak yapılan istihdamlardır” ifadelerini kullandı.

“Bakanlık yaptığı istihdamların öğretmenlik formasyonu olup olmadığını açıklamalı”

Bakanlığın elindeki kadroların çok azaldığını ve bu hafta sonu verilecek olan kadrolar olduğunu belirten Elcil, bu kadrolara yapılacak alımları da takip edeceklerini belirtti.

Elcil, “Bir haftadır Sayın Eğitim Bakanı’nı bekliyoruz ama hala görüşemedik. Bakanlığın bir an önce çıkıp bu konuya açıklık getirmesi ve bu geçici istihdamların öğretmenlik formasyonunun olup olmadığını kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu