GenelKıbrısManşet

Çakıcı: Bakan Pilli hastaların hayatları üzerinden bize saldırıyor

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Çakıcı ve çalışanları, KKTC vatandaşı bağımlı hastaların tedavi masraflarının yüzde 80’inin karşılandığı protokolün yenilenmemesi gerekçesiyle Başbakanlık önünde eylem yaptı

Çakıcı: Bakan Pilli hastaların hayatları üzerinden bize saldırıyor

Eylemde basına açıklama yapan Çakıcı, hastaları hayatları söz konusu olduğu için burada olduklarını, yıllarca uyuşturucu bağımlılarının satıcılar gibi cezaevine gittiğini hatırlattı.

Çakıcı, “Bu durumun ortadan kalkması için yasa hazırlamaya çalışırken, rehabilitasyon merkezinin eksik olduğunu da söyledik. Sağlık Bakanı Ali Pilli‘nin hastalar üzerinden, onların hayatlarıyla oynayarak bize saldırıyor. Yönetimi beceremeyen Bakanlardan bıktık artık” dedi.

“Şehrin ortasında Amatem olmaz”

Ocak ayının başında hastanenin protokol süresinin dolacağını belirten Çakıcı, hastaların bu tarihten sonra nerede tedavi edileceğini sordu.

Çakıcı, “Bağımlı hastaları akıl hastanesinde mi tedavi edecekler? Daha önce yaptığınız yanlış tedavi yüzünden binlerce genç hayatını kaybetti. Olmaz dediği halde Amatem için milyonlarca para vererek Barış Ruh ve sinir  Hastalıkları Hastanesi’nin arkasına temel attılar. Şehrin ortasında Amatem olmaz. Uyuşturucu satıcılarının geldiği ve güvenliğini sağlayamadığının yere yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu