GenelKıbrısManşet

Barçın: O arkadaşları vicdanları ile baş başa bırakıyorum.

Cumhuriyetiçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Adayı, Ekonomist Devrim Barçın, sağlık sorunları nedeniyle mecburi emekliye sevk edilmesi ve sonrasında milletvekili adayı olması ile ilgili hakkında söylenenlere cevap vererek “Bir kişinin ailesi ve çocukları önünde hem de yaşanmışlıklar ortada iken sağlığı üzerinden siyaset yapıp, söylemlerde bulunmak nasıl bir düşüncenin sonucudur anlamış değilim” dedi.

Barçın: Sağlık üzerinden siyaset yapıp, söylemlerde bulunmak nasıl bir düşüncenin sonucudur anlamış değilim

Barçın’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın tamamı şöyle:

MECBURİ BİR AÇIKLAMA !!!

Bugün hem özel sektörde hem de kamu sektöründe birçok kişi çalışma gücünü sağlık nedeniyle kaybetmesi sonucu, yasalar gereği mecburi emekliye sevk edilmekte olup, ben de milyonda 7 bir ihtimal olan AL Amiloidoz hastalığına yakalanmam sonucu ilik nakli olmam nedeniyle yasal mecburiyetten yaklaşık bir yıl önce mecburi olarak emekliye sevk edildim.

Sağlık nedeniyle emekli edilmek bazı insanların düşündüğü gibi oturduğu yerden para almak olmayıp tam aksine maaşınızın yarı yarıya düşüp geçim sıkıntısı yaşamanız demektir aynı zamanda.

Çok şükür ki ilik nakliyle ve sonrasında aldığım ilaçlar sayesinde değerlerim çok iyiye gidiyor.

Kamu Görevlileri yasası da iyileşme raporu alınması durumunda eski görevine eski maaşın ile dönme hakkı veriyor ki bu konuda doktorlarım ile gerekli yazışmaları başlattığımı bir çok yakınım biliyor.

Tüm bunlara karşın bazı “arkadaşlar” gerek sosyal medyadan gerekse sohbetlerinde “kamudan iş yapamaz diye emekli çıktı, şimdi vekil adayı oldu, ne işi var oralarda” gibisinden yorum yaptığını okuyorum, duyuyorum ve inanın çok ama çok üzülüyorum.

Bir kişinin engelli olması nedeniyle, halkın her kesiminin temsil edildiği mecliste, hiçbir yasal sıkıntı da yokken “engelli bireylerin mecliste temsiliyetinin olmaması gerektiğini” söylercesine “fikir” beyan etmesi nasıl bir zihniyettir arkadaş?

İşte tam da bu noktada seçilip seçilmemekten öteye, bir kişinin ailesi ve çocukları önünde hem de yaşanmışlıklar ortada iken sağlığı üzerinden siyaset yapıp, söylemlerde bulunmak nasıl bir düşüncenin sonucudur anlamış değilim.

O arkadaşları vicdanları ile baş başa bırakıyorum.

Ben; dün olduğu bugün de her zaman ve her koşulda, inandığım değerler uğruna mücadele edeceğimi ve yılmayacağımı sizlerle paylaşmak isterim dostlar.

Yola devam…











Başa dön tuşu