GenelKıbrısManşet

Harmancı: Elçilik ve Başsavcılık, Akacan’a zem ve kadih davası açacak mı?

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, iş insanı Bulut Akacan‘ın, babası Mehmet Akacan‘ın silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Başsavcılığı işaret ettiği açıklamalarına ‘yalan’ diyen kurumların Akacan’a dava açıp açmayacaklarını sordu

Harmancı: Tüm kurumlar Akacan’ı yalanlayınca Akacan yalan söylemiş mi oldu?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, Akacan’ın babası kurşunlayan kişilerle ilgili TC Büyükelçisi Başçeri ile yaptığını iddia ettiği görüşme ve Başsavcığın kendisine bu kişilere karşı açtığı davayı geri çekme baskısı yaptığına dair söylemlerinin ilgili kişi ve kurumlar tarafından yalanlandığını hatırlattı.

Harmancı, “Tüm kurumlar Bulut Akacan’ı yalanlayınca Bulut Akacan yalan söylemiş mi oldu? Bir insanın can havli ve büyük üzüntü ile yaptığı açıklamaların yalan olduğunun bu açıklamalar sonrası kabullenilmesini mi bekliyorlar?” diye sordu.

Harmancı’dan Başçeri, Başsavcılık ve polise sorular

Harmancı, Akacan’ın iddialarıı yalanlayan Elçi Başçeri ve Başsavcılığa şu soruları yönleltti;

“Bu kişiler Bulut Akacan’ı tehdit etti mi?
Polis tehdit mesajından haberdar mı?
Bu konuda hangi aksiyonu aldı?
Başsavcılık makamı ile Bulut Akacan görüştü mü?
Görüştüyse bu görüşme ne zaman oldu? Görüşmenin içeriği nedir ?
Büyükelçi hiç Bulut Akacan ile görüştü mü? Bu görüşmeler yapıldıysa kahve çay içilerek dilek temenniler mi sunuldu?”

Harmancı, “Bu kadar önemli kişi ve kurum eğer düpedüz bir yalan ve tezgah ile zan altında bırakılmışsa ve bu iddiaları yalan kabul ediyorsa Bulut Akacan’a yönelik zem ve kadih davası açacaklar mı?” diye sordu.











Başa dön tuşu