GenelKıbrısManşet

Özkıraç: Salı gününden itibaren ülke genelinde süresiz işbaşı yapmama eylemindeyiz

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, hükümetin enerji üretimini yabancı sermaye Karadeniz Enerji‘ye devretmek isteğini, böylece kurumu haraç-mezat satarak özelleştirmek niyetinde olduğunu söyleyerek, “Hodri meydan” dedi

Özkıraç: Salı gününden itibaren ülke genelinde süresiz işbaşı yapmama eylemindeyiz

Kurum önünde basın açıklaması yapan Özkıraç, Sendikal Platform ile yaptıkları toplantı sonucunda, hükümetin Kıb-tek‘i özelleştirme niyeti, bilinçli olarak kurumu batırması ve zararı da halktan çıkarma çabaları nedeniyle Salı gününden itibaren ülke genelinde süresiz işbaşı yapmama eylemi başlatacaklarını söyledi.

Özkıraç, “Hükümetin bu tutumuna karşı çıkıyoruz. Elektriğe yapılan zamlardan, üretimin yüzde 30’unu tüketen dar ve sabit gelirliler büyük oranda etkileniyor. Refah seviyesi yüksek olan ve ayrıcalıklı kesimlerin, elektriğin yüze 70’ini fakir kesimlerle aynı şartlarda kullanmasına karşı çıkacağız” dedi.

“Fakir ve zenginin aynı kefeye koyulmamalıdır”

Maliyetler belirlenirken, sosyal adalet ilkesi çerçevesinde, çalışanların maaş, gelir ve mal varlıkları üzerinden fiyatlandırma yapılması gerektiğini savunan Özkıraç, fakir ve zenginin aynı kefeye koyulmamasını istediklerini belirtti.

Özkıraç, “Devletin yapması gereken, varlıklı olanlardan aldıkları gelirlerin, kurumun maliyetinin altında satış yapmasını engelleyecek politikalar üretmesi için kullanılmasıdır. Bu önerimizi yıllardır ülkeyi yönettiğini iddia edenlere söylüyoruz” dedi.

“Elektrik üretiminin yüzde 40’ının, Karadeniz Enerji isminde Türkiyeli bir şirkete devretmek istiyorlar”

Elektrik üretiminin yüzde 40’ının, Karadeniz Enerji isminde Türkiyeli bir şirkete devretmek istenildiğini söyleyen Özkıraç, yüzde 45 üretimin de hali hazırda zaten AKSA‘nın elinde olduğunu ve böylece kurumun haraç-mezat yabancı sermayeye satılıp özelleştirileceğini vurguladı.

Özkıraç, “Biz buna karşı direneceğiz. Sarayda oturan Ersin Tatar diyor ki; ‘Elektrik üreteceğiz, güneye de satacağız”, bununla ilgili sarayın hekimlerini göreve çağırıyoruz. Enerji eski Bakanı Erhan Arıklı‘nın da dün hiç utanmadan, ‘Enerji üretimi özelleştirilmelidir’ açıklaması yapması tesadüf değildir. Anladığımız Faiz Sucuoğlu hükümetinin derdi ülkenin değerlerini özelleştirmek ve yabancı sermayaye peşkeş çekmektir. Kıb-tek’i kimseye yem etmeyeceğiz. Kıb-tek babalarının çiftliği ya da siyasi rant merkezi değildir”

“Kavgaysa kavga, direnişse direniş, ayaklanma ise ayaklanma, isyansa isyan”

Özkıraç son olarak şunları kaydetti;

“Kavgaysa kavga, direnişse direniş, ayaklanma ise ayaklanma, isyansa isyan, başkaldırıysa başkaldırı. Hodri meydan diyoruz.

Toplumun da kendine gelmesi gerekir. Bu ülkede yüzde 5’lik bir azınlık bu ülkenin kaymağını yiyor.

Otellere kumarhanelere teşvik adı altında kurumun paralarını yediriyorlar. Aynı kişiler yüzleri kızarmadan Kıb-tek’i Karadeniz Enerji’ye devredeceklermiş, yağma yoktur”











Başa dön tuşu