GenelKıbrısManşetSağlık

Besim: Çalışanlara ek mesai yok, özel hastanelere binlerce lira var

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, devlet hastanesinde tomografilerin sürekli özele sevk edildiğini söyleyerek, çalışanların ek mesailerini ödemeyen hükümetin özel hastanelere binlerce lira akıttığını vurguladı

Besim: Tüm tomografilerin özel hastanelere aktarıldığından Sağlık Bakanı’nın haberi var mı?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Besim, hastaların tomografi için sevk kuyruğunda olduğunu, bugün çalışanların Ocak ayından beri almadıkları ek mesaileri nedeniyle ek mesai hizmetlerini durdurduklarını belirterek, eylemleri önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

Besim, “Ancak bu eylem sonrasında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi‘nde tüm tomografilerin özel hastanelere aktarıldığından Sayın Sağlık Bakanı’nın haberi var mı?” diye sordu.

Bu sevklerin şu an çok yoğun  olduğunu ve bu yüzden Girne’den ambulansla Lefkoşa’ya aktarılanlar olduğunu kaydeden Besim, “Bölge hastanelerinden gelen birçok acil vaka, sevk kuyruğunda işlemlerinin yapılıp özel hastanelere tomografi için sevk edilmeyi bekliyor. Çalışanların ek mesailerini ödeyemeyen hükümet, özel hastanelere binlerce lirayı birkaç saatte ödeyeceğinin hesabını yapamıyor” dedi.











Başa dön tuşu