GenelKıbrısManşet

Baybars ve Rogers, “HP Disiplin Kurulu gayri yasaldır” iddiasıyla dava açtı

Halkın Partisi‘nin (HP), Parti Meclisi tarafından “ihraç” talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen vekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers‘ın, “HP Disiplin Kurulu gayri yasaldır” iddiasıyla açtıkları davadaki ara emri talebi reddedildi

Baybars ve Rogers’ın ara emri talebi reddedildi

Baybars ve Rogers, HP Parti Meclisi’nin aldığı “sine-i millet” kararına uymadıkları gerekçesiyle geçtiğimiz ay Parti Meclisi tarafından “ihraç” talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

İki vekil bu kararı mahkemeye taşıyarak “Disiplin Kurulu’nun gayri yasaldır” iddiasıyla ara emri talep etti. Mahkeme talebi reddetti ve karşı tarafın da dinlenmesine karar verdi.

Neler olmuştu?

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, dördüncü kez kurulan ve müdahalelerle meydana gelen UBP-DP-YDP Hükümeti’nin meşru olmadığını ve Meclis’in de işlevsiz olduğunu savunarak “sine-i millet” tercihinin PM’de oylanmasını istemiş, PM Baybars ve Rogers’ın da katıldığı oylamada, ezici çoğunlukla vekillerin Meclis’ten çekilmesine karar vermişti.

Kararın ardından Özersay, Meclis’e istifasını sunmuş, iki vekil ise uzun süre sessiz kaldıktan sonra kararı doğru bulmadıklarını ve Meclis’te mücadele etmeye devam etmek istediklerini belirtmişlerdi.

Bunun üzerine, partinin en yüksek karar verme organı olan PM, iki vekili karara uymadıkları gerekçesi ve “kesin ihraç” talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.











Başa dön tuşu