GenelKıbrısManşet

Yeni çevrimiçi platform ‘penna!’ düşünce ve fikirleri tüm adaya yayıyor

penna! adadaki önemli köşe yazarlarının düşünce ve endişelerini üç dilde (İngilizce, Türkçe, Yunanca) yansıtarak iki toplum arasındaki bilgi ve anlayışı geliştirmeyi amaçlayan yeni bir çevrimiçi portal

“Her iki toplumun önde gelen medya kuruluşlarından köşe yazarlarını bir araya getiriyor”

Kıbrıs Diyalog Forumu (KDF) Sekretaryası tarafından geliştirilen yeni hizmet, her iki toplumun önde gelen medya kuruluşlarından köşe yazarlarını bir araya getiriyor. Her hafta yayınlanan dört köşe yazısı, diğer iki dile kelimesi kelimesine tercüme edilmek üzere seçiliyor. Cuma gününe kadar – herkesin en sevdiği gün – adanın dört bir yanından seçilen makaleler penna.cydialogue.org adresinde Yunanca, Türkçe ve İngilizce olarak kamuya açık hale geliyor.

Amaç, tercüme edilen makalelerin ‘öteki’ toplum hakkında fikir vermesi, toplumun bir kesitindeki hakim ruh halini aktarması, önemli gelişmelerle ilgili perde arkası bilgilerin yanı sıra yorumlar, gözlemler, eleştiriler ve analizler sunmasıdır.

Her bir toplumda yaşayan saygın yorumculara – ‘kalem sahipleri’ne – doğrudan filtresiz erişim sağlayarak, okuyuculara tek boyutlu anlatı ve bakış açılarından uzaklaşarak ‘öteki’ toplum hakkında derinlikli bir anlayış geliştirme şansı vermektedir. Aynı zamanda, penna! ‘öteki’ topluma, hakim olan resmi görüş ve pozisyonların ötesine geçerek, var olan çok sayıda görüşü yansıtan bir dizi ses sunar.

Sizi bu keşif yolculuğunda bize katılmaya davet ediyoruz. penna! her hafta yazarın ana dilinden sizin dilinize yeni fikir yazıları eklerken, zaten bildiğimizi düşündüğümüz şeylere küçük bir pencere açıyor. Bakalım biliyor muyuz? Böylece, penna! kalemi (ya da klavyeyi) tutanlara sözü verirken, size de adanın dört bir yanından kendi seçtiğiniz dilde yazılanların keyfini çıkarma şansını tanıyor.

Arka Plan ve İletişim

penna! ticari olmayan ve kar amacı gütmeyen bir hizmettir ve Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle desteklenen Kıbrıs Diyalog Forumu’nun (KDF) genel çalışmalarının bir parçasını oluşturmaktadır. KDF hakkında daha fazla bilgi için cydialogue.org adresini ziyaret edebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.











Başa dön tuşu