GenelKıbrısManşet

EL-SEN ŞAİBELİ İHALELERİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR | Sendika MİK Başkanı Üresin ile görüştü

Yasal gerekçeler oluşturulmadan iptal edilen yakıt alımı ihalesinden gelen “pis kokuların” peşini bırakmayan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen), Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanı Halis Üresin ile görüştü

El-sen: Yakıt ihale sürecini takip etmeye devam edeceğiz

El-sen’den yapılan yazılı açıklamada, Sendika Başkanı Çağlayan Cesurer ve Genel Sekreter Ahmet Tuğcu‘nun, MİK Başkanı Halil Üresin ile konuyla ilgili bir görüşme yaptığı duyuruldu.

Kb-tek’e yakıt temini için çıkılan ihalenin iptali ve 10 iş günü içerisinde pazarlık usulü ile yeni bir ihalenin sonuçlandırılması kararıyla ilgili sürecin ele alındığı görüşmede, MİK Başkanı Üresin’den komisyonun ihaleyi iptal gerekçesiyle ilgili doyurucu ve ikna edici bir açıklama dinledikleri ifade edildi.

El-sen açıklamasında; “Kamu İhale Komisyonu Başkanı Sn. Üresin, yakıt ihalesiyle ilgili süreci ve değerlendirme sonuçlarını belgeli bir şekilde bize izah etmiştir. Öyle anlaşılıyor ki verilen tekliflerin hiçbirisi Yasa’nın emrettiği koşulları karşılamıyor. Bu durumda pazarlık usulü ile 10 iş günü içerisinde yeni bir ihalenin sonuçlandırılmasıyla ilgili MİK kararı yerinde bir karar olmuştur” denildi.

El-sen Başkanı Çağlayan Cesurer (solda), MİK Başkanı Halil Üresin (ortada), El-sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu (solda)

El-sen’in ihale sürecini yakından takip etmeye devam edeceği ifade edilen açıklamada, “Pazarlık usulü ile ihale sonuçlandırılırken açık usul ihaledeki koşulların değiştirilmemesi gerekiyor. Temennimiz, yasaya sadık kalınarak adil ve şeffaf bir ihale süreci yürütülmesi ve bunun sonucunda mümkün olan en ucuz taşımacılık ücretinin ortaya çıkmasıdır” denildi.











Başa dön tuşu