GenelKıbrısManşet

Bengihan: Biz ne tutuklanmaktan ne de hapis yatmaktan korkarız

Kıbrıs Türk Amme Memurları sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu‘nun, o koltukta daha fazla oturamayacağını söyleyerek, tutuklanmaktan ve hapis yatmaktan korkmadıklarını belirti

Bengihan: Ne oldu da şimdi sendikalara bilgi vermekten kaçınılıyor?

KHK Başkanı Köseoğlu’nun “mülakat odasını terk etmiyorlar” şikayeti üzerine çağırılan polis tarafından tutuklanan Bengihan, ifade vermesinin ardından açıklama yaparak, 17 senedir tüm mülakatlarda sendikaların gözetmenlik yaptığını ve bu mülakatlara giren adayların bilgilerinin gözlemci sendikalara verildiğini hatırlattı.

“Ne oldu da şimdi sendikalara bilgi vermekten kaçınılıyor?” diye soran Bengihan, “İdare Yasası der ki; idare kamu gücünü kendi lehine kullanamaz. Gerekçeleriyle bunu beyan etmesi gerekir. Şeffaflık ve adalet açısından gözlemcilere verilen belgelerin ne sakıncası var da bunları sendikalara vermek istemiyor?” ifadelerini kullandı.

“Köseoğlu, Müsteşar olarak partizanca atanmalar ve haksızlıklar yapmış, mahkemesi devam eden şaibeli biridir”

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar tarafından atanan Köseoğlu’nun, Tatar’ın Başbakanlığı döneminde de Müsteşarı olduğunu anımsatan Bengihan, Köseoğlu’nun yolsuzluk iddialarından dolayı hakkında açılan davaların mahkemesinin hala devam ettiğini, Müsteşarlık döneminde de partizanca istihdam yaptığı için hakkında dava açılan birinin şu an komisyonun Başkanı olduğunu vurguladı.

Bengihan, “Başbakanlık Müsteşarı olarak partizanca biçimde atanmış ve bunca haksızlık yapmış, mahkemesi devam eden şaibeli birinden biz çok fazla şeffaflık, adalet bekliyoruz. Şu an komisyon başkanı ‘Hitlervari’ bir tutum sergiliyor. Onu oraya atayan da Sayın Ersin Tatar’dır. Sayın Mustafa Akıncı’nın (Dördüncü Cumhurbaşkanı) oraya atadığı 3 kişi orada süs gibi duruyor, ‘Başkan böyle uygun gördü’ diyor. Başkan yasaların, şeffaflığın üstünde mi?” diye sordu.

“Biz ne polisin tutuklamasından ne de hapis yatmaktan korkuyoruz”

Bengihan şöyle devam etti;

“Biz bugün hangi suçtan buradayız biliyor musunuz; Mülke tecavüz. Sendika Başkanlarını tutuklatan Ömer Köseoğlu tarihe geçti. Tarihe bir bakın, hangi komisyon Başkanı sendikaların haklı olduğu bir durumda böyle bir duruş sergilemiştir? Böyle bir şey yoktur. Bir taraftan devlete yaptığı istihdamlar devam ederken; böyle bir zihniyet komisyon başkanı oldu.

Biz ne polisin tutuklamasından ne de hapis yatmaktan korkuyoruz. Biz demokrasi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Biz yarın da Komisyon’un önünde olacağız, bunun hesabını soracağız, bu burada bitmez.

Biz bu ülkedeki demokrasinin, insan haklarının daha da zedelenmemesi için buradayız. Tutuklanmaktan da ifade vermekten de gurur duyuyoruz. Ömer Köseoğlu bu şekilde daha fazla o koltukta oturamayacak”

Neler olmuştu?

Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun (KHK) yaptığı sınavlarda şaibe olduğu ve şeffaf olmadığı gerekçesiyle protesto amaçlı mülakat odasını işgal eden sendika başkanları tutuklanmıştı. (haberin tamamı için tıklayın)











Başa dön tuşu