GenelKıbrısManşet

Çakıcı: TDP’de birleşme faaliyetlerini başlattığı için Başkan Atlı’ya teşekkür ediyorum

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile birleşmeleri konusunda huzur içinde olduğunu söyledi ve TDP Genel Başkanı Mine Atlı‘ya teşekkür etti

Çakıcı: TDP’de birleşme faaliyetlerini başlattığı için Başkan Atlı’ya teşekkür ediyorum

Özgür Web TV’de yayınlanan “Özgür Yorum” programında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Çakıcı, TDP ve TKP’nin ülkenin çok zor bir döneminde ayrı bir şekilde kalamayacağını ve dolayısıyla birleşmesi gerektiğini belirterek, ortak aklın da bunu söylediğini, şimdi yapılan şeyin de tek çatı altında tek parti altında birleşme olduğunu kaydetti.

Çakıcı, “Partinin ismi Toplumcu Demokrasi Partisi olarak kalacak ama logo olarak TKP’nin logosu kullanılacak. Zaten bizim kullandığımız şu andaki TKP’nin logosu 1976 yılının eski logosudur. Ben konuşmamda da bu yeni yapıyı destekleyeceğimi söyledim. Şu andaki TDP başkanı Mine Atlı’yı bu birleşme faaliyetlerini en azından TDP de başlattığı için teşekkür ediyorum” dedi.

“Şu anda huzur içindeyim”

Kendilerinin de uzun zamandır birleşmenin olması gerektiğini söylediklerini, seçim öncesi de bunu gündeme getirdiklerini belirten Çakıcı, daha önce de kavgalar olmasın diye çok uğraştığını ama başarılı olamadığını, en azından şu anda huzur içinde olduğunu çünkü iki partinin birleşmesiyle ilgili çaba ve çağrılarının doğru yanıt bulduğunu ifade etti.

Çakıcı, “Özellikle TDP’de Mine Atlı Genel Başkan olduğunda bizimle oturup görüştü, biz de gerekli adımları fedakarca attık. TDP ve TKP’yi birbirinden ayrı hiç görmedim ben. Çünkü ben TDP’nin de kurucu başkanlarındanım şu anki TKP’nin de. Yani dolayısıyla yeni kurulacak ve bundan sonra çalışacak yeni yönetimi de kavgayla, kin ile değil tam tersine bir abi ve eski kurucu başkan olarak da desteklemek istediğimi söyledim” ifadelerini kullandı.

“Sayın Akıncı’nın sokağa çıkıp köy köy gezmesini beklemedim”

2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan Çakıcı, seçimleri 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kaybetmesinin demokratik açıdan büyük bir yara olduğunu söyledi ve aslında Kıbrıs Türk halkının kaybettiğini belirtti.

Çakıcı, “Bu arada Sayın Akıncı’nın birleşme yönünde de ‘Bize yardım etmedi’ gibi bir şey söyleyemem. Bir yönetim ayakta durmalı, kendini ispat etmeli ve sonra destek istemeli. Ben kendisiyle gidip konuştum. Yani TDP kanadıyla Cemal Özyiğit’le de görüştüm bu birleşmeye yardımcı olsun diye. Konuştuğunu bilirim. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığını da bilirim. Ama Sayın Akıncı’dan da sokağa çıkıp köy köy gezip parti başkanı gibi hareket etmesi beklentisi içinde değilim” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu