DünyaInstagramManşet

Erdoğan: Tahıl Koridoru konusunda dünyaya verilecek mesaj çok önemli olacak

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi‘deki görüşmesi başladı

Erdoğan: Tahıl Koridoru konusunda dünyaya verilecek mesaj çok önemli olacak

Görüşmenin ana gündem maddesi, Moskova‘nın çekilmesiyle sona eren eren Tahıl Koridoru anlaşmasına ilişkin TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapacağımız görüşmeden sonra dünyaya verilecek mesaj, özellikle az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım, çok önemli olacak” dedi.

Merkez Bankası başkanlarının görüşüceğinden söz eden Erdoğan, “İkili ilişkilerde yerli para birimine adım atma noktasında önemli olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki gelişmeler devam ediyor”

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Sizin bu daveti yapmış olmanız ve heyetimi mutlu etmiştir. Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki gelişmeler devam ediyor. Tahıl koridoru konusunda verilecek mesaj önemli olacak. Şu anda Türkiye ile Rusya arasındaki dış ticaret hacmimiz 62 milyar dolar. 100 milyar hedefine yürüyor olmamız bizi çok mutlu ediyor.

Yapacağımız görüşmeden sonra dünyaya verilecek mesaj, özellikle az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım, çok önemli olacak. Merkez Bankası başkanlarımızın görüşecek olmalarının, ikili ilişkilerde yerli para birimine adım atma noktasında önemli olduğuna inanıyorum.

Savunma sanayine yönelik atacağımız adımlar önemli, enerji, özellikle doğalgaz konusunda biz birinci derecede Rusya ile doğalgazda çok önemli ilişki içerisindeyiz, bunu geliştirerek devam ettireceğimize inanıyoruz.

Putin: Yakın zamanda doğalgaz konusunda önemli adımlar atacağız

Rus lider ise yakın zamanda Türkiye ile hem gaz konusunda hem başka alanlarda önemli adımlar atılacağını dile getirdi.

Putin’in açıklamaları şöyle:

Türkiye’de yapılan genel seçimlerden sonra ilk kez yüz yüze bir araya geliyoruz. Sizin liderliğiniz ile Rusya Türkiye ilişkilerimizin gelişmesi devam ediyor. 62 milyar dolar seviyeye ulaşan ticaret hacmimiz pozitif bir şekilde gelişiyor. Biz önemli bir ilerleme kaydettik.

Türkiye’de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması ile ilgili görüşmelerimizi nitelendireceğiz. Türkiye ile yakın zamanda hem gaz konusunda hem başka alanlarda önemli adımlar atacağız.

Ukrayna krizini görüşeceğiz. Tahıl anlaşmasını gündeme getireceksiniz, biz bu görüşmelere açığız. Tahıl Koridoru konusunu da konuşacağız. Sorularımız var.

Suriye konusunda da adımlar attık. Türkiye için işbirliğimiz fayda sağladı.











Başa dön tuşu