InstagramKıbrısManşet

Kadın Eğitimi Kolektifi: Katledilen kadınlar isyanımızdır

Kadın Eğitimi Kolektifi, dün yaşanan kadın cinayetini öfke ile karşıladıklarını belirterek, şiddete uğrayan kadınların başını sokabilecekleri kamusal güvenli yerlere ihtiyacının olduğunu belirtti

Kadın Eğitimi Kolektifi: Kadın cinayetlerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da sorumludur

Kadın Eğitimi Kolektifi, dün yaşanan kadın cinayetini protesto etmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına, “Kadına yönelik şiddet vakalarını henüz teşkilandırıp alt yapı kazandırılmamış Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’ne havale ederken kadına yönelik şiddetin önlenmesinin sağlanacağını mı sanıyorsunuz?” diye sordu.

Yaşanan kadın cinayetlerinden, faili kadar her bölgete Şiddet Önleme Merkezleri açmayan, Sığınma evleri kurmayan, Alo 183’e alt yapı kazandırmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da sorumlu olduğunu vurgulayan Kolektif, “Dinsel gericilik ve kadına şiddet el ele yükselirken kamu kaynakları, Din İşleri Dairesi ve Vakıflar İdaresine milyonlar akıtılması ancak sığınma evine bütçe bulunmaması siyasi bir tercihtir” dedi.

Açıklama yok.

“Şiddete uğrayan kadınların başını sokabilecekleri kamusal güvenli yerlere ihtiyaç vardır!”

Kadın Eğitimi Kolektifi, ne Gönyeli’nin ne de başka bir beldenin daha fazla camiye ihtiyacının olmadığını vurgulayarak, şiddete uğrayan kadınların başını sokabilecekleri kamusal güvenli yerlere ihtiyacının olduğunu belirtti.

Açıklamanın devamı şu şekilde;

“Kadınları şiddetten koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınabilmesi ve etkin şekilde yürütülmesi için gerekli olandan çok uzak olan dar bütçeyi onaylayan, kadına yönelik şiddet suçlarına ağır teminat koşulları getirmeyi yasallaştırmayan milletvekillerinin bu ölümden sorumluluğu bulunmaktadır.

Açıklama yok.

“Eğitim Bakanlığı, yaşanan kadına şiddet olaylarından ve çocuk istismarlarından sorumludur”

Gerici ve cinsiyetçi öğelerle dolu okul kitaplarını devlet okullarına dağıtarak, soyut düşünme becerisi olmayan yaşta çocuklara kuran kursu verilmesini onaylayayarak ayrımcılığın, gericiliğin ve şiddetin bu memlekette yayılmasına hizmet eden Eğitim Bakanlığı da yaşanan kadına şiddet olaylarından ve çocuk istismarlarından sorumludur.

Açıklama yok.

“Şüpheli kadın ölümlerini soruşturmayan polis de sorumludur”

Tarikat evlerinde kadınların üzerindeki baskıyı artıracak, çocukları istismara maruz bırakacak gerici ve gayrıyasal faaliyetleri önlemeyen, özellikle köy karakollarına yapılan kadına şiddet şikayetlerini feodal ilişkilerle ciddiye almayan, şiddet şikayetinde bulunan kadına “sen de ona vurmuşsun şikayetçi olursa sana dava okunacak” diye göz korkutan, şüpheli kadın ölümlerini ciddiyetle soruşturmayan polis de bugün yaşananlardan sorumludur.

Kadınlar olarak devletten alacaklı olduğumuzu ve kız kardeşlerimizi kaybetmenin bedelini makam sahiplerine ödeteceğimizi kamuoyuna bildiririz. Bizim artık sabredecek gücümüz kalmamıştır. Tüm kız kardeşlerimiz güvende olana dek yakanızdayız.

KATLEDİLEN KADINLAR İSYANIMIZDIR!”











Başa dön tuşu