InstagramKıbrısManşet

Rogers: Geçici öğretmenler, liyakat kriteri ile değil partizanlıkla seçiliyor

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, 2023-2024 eğitim yılının sorunlar ve yetersizliklerle başladığını belirterek, Alsancak İlkokulu‘nun yeni eğitim yılına 10 yeni geçici öğretmen ve 9 öğretmen eksiği ile başladğını belirtti

Rogers: İhtiyaç duyulacak geçici öğretmen sayısının 250-300 civarı olması bekleniyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, öğretmen eksikliklerinin böyle olacağının önceden de bilindiğini söyleyerek “Yeni kadrolanan öğretmenlerin tayinlerinin hızlıca yapılması da sağlanmadı” dedi.

Sınıfların kalabalık oluşunun ve yabancı öğrencilerin yoğunluğunun birçok mevcut öğretmeni başka okullara nakil olmaya ittiğini, okulda şu anda sadece 1 kıdemli öğretmen ve beş branş öğretmeninin olduğunu belirten Rogers, “Genele baktığımızda bu sene ihtiyaç duyulacak geçici öğretmen sayısının 250-300 civarı olması bekleniyor” diye ifade etti.

“Geçici öğretmenler, liyakat kriteri ile değil partizanlıkla seçiliyor”

Rogers, bu geçici öğretmenlerin herhangi bir ölçme değerlendirmeye tabi tutulmadan seçildiğini söyleyerek, liyakat kriteri ile değil, partizanlıkla seçildiğini vurguladı.

Rogers şöyle devam etti;

“Kontrolsüz nüfus artışı ve birçok alanda olduğu gibi, eğitimde de ülkenin altyapısının bunu destekleyecek şekilde geliştirilmemiş olmasının bedelini çocuklarımız ödüyor.

“Okuyan, sorgulayan, çağdaş bir nesil yetişmesini istemiyorlar”

Bilimsellikten uzak, cinler periler gibi konuların okul kitaplarına girmesine göz yumanlar, konteyner sınıfları övenler, eğitimin öğretmensiz sınıflarla başlamasına da doğal bir süreçmiş gibi bakılmasını bekliyor.

Ve olan hep suçsuz çocuklara, gençlere oluyor. Okuyan sorgulayan, çağdaş bir nesil yetişmesini istemiyorlar, görüyoruz. Ama buna asla izin vermeyeceğiz!”











Başa dön tuşu