InstagramKıbrısManşet

Panelin konuşmacıları iş insanı Ali Erel ve gazeteci Ulaş Barış olacak

Arif Hasan Tahsin Tarih ve Kültür Vakfı (AHT) tarafından, Avrupa Parlamentosu’nda iki hafta önce kabul edilen en son “Türkiye Raporu”nun öneminin ele alınıp tartışılacağı bir panel düzenleniyor

Panelin konuşmacıları iş insanı Ali Erel ve gazeteci Ulaş Barış olacak

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Lokalinde, 28 Eylül Perşembe günü saat 19:00’da başlayacak olan “Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu – Kıbrıs, Türkiye ve bölgemiz açısından önemi” başlıklı panelin konuşmacıları iş insanı Ali Erel ve gazeteci Ulaş Barış olacak. Panelin moderatörlüğünü ise AHT Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil yapacak.

Yazılı açıklama yapan AHT Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil, önceleri “Türkiye İlerleme Raporu” olarak adlandırılan ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik sürecinde yaşanan gelişmelerin kayda geçirilmesi için kaleme alınan raporun, bir süredir Türkiye’nin bu konuda ilerleme yerine “gerileme” yönünde adımlar atması üzerine sadece “Türkiye Raporu” olarak anılmaya başlandığını belirtti.

Elcil: Rapor Kıbrıslıtürkleri yakından ilgilendirdiği halde, toplumda yeterince tartışılmadı

Elcil, “Adına “Türkiye Raporu” denilse de, Türkiye-AB ilişkileri Kıbrıs sorunundan bağımsız düşünülemeyeceği için her zaman raporda Kıbrıs’la ilgili bölümler de olmuştu. Son raporda da bu gelenek değişmemiş, Kıbrıs’a ve özel olarak Kıbrıslıtürk Toplumuna geniş bir yer ayrılmıştır” diyerek, bu raporun Kıbrıslıtürkleri yakından ilgilendirdiği halde, toplumda yeterince tartışılmadığını ve adeta toplumun dikkatinden kaçırılmaya çalışıldığını söyledi.

AHT Vakfı tarafından düzenlenecek olan panel tam da bu yüzden, önemli bir ihtiyaca cevap verme ve bu önemli raporun toplumun bilgisine getirilmesini sağlama amacı gütmektedir.











Başa dön tuşu