InstagramKıbrısManşetSiyaset

Denktaş: Ben ortaya toplumun her rengini kucaklayabilen bir yaklaşım koyuyorum

Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, son dönemlerde medyada yer alan parti kurma haberlerine yanıt vererek, partinin değil, halkın adayı olarak seçimlere girmek istediğini belirtti

Denktaş: Ben partinin değil, halkın adayı olmak istiyorum

Genç Tv’de Didem Gürses’in konuğu olan Serdar Denktaş, parti kurma iddialarına yanıt vererek, “Bu konuda çok fazla talep aldım ama ben halkın adayı olarak önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak istiyorum. Asıl hedefim bu. Bir partinin değil, halkın adayı olarak, halkın her kesimine hitap eden, her kesimini bir araya getiren bağımsız bir aday olarak seçimlere girmeyi planlıyorum ve bunun üzerinde çalışıyorum” dedi.

Denktaş, kapsamlı bir yaklaşım benimsemeye çalıştığını ve toplumun her kesimini kucaklamak istediğini, kendisinin ortaya toplumun her rengini kucaklayabilen bir yaklaşım koyduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanlığı makamının partilerden bağımsız, partiler üstü bir makam olduğunu ve böyle bir yaklaşımın gerektirdiğini vurguladı.

“Kendi içimizde varılacak bir mutabakat vatandaşın umutsuzluğunu da ortadan kaldıracaktır”

2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Denktaş, bu seçimlerin bir gösterge olmadığını ifade ederek, 2020 seçimlerinde yaşanan baskı ortamının tekrar yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Denktaş, “Hem Kıbrıs Türk halkına, hem Ankara’ya hem de dünyaya çalışmalarımı anlatıyorum. Mutlak suretle bir çalışma sürdürerek istediğimiz sonuca elde edeceğimize inanıyorum” şeklinde ekledi.

Denktaş, siyasi partilerin Kıbrıs meselesine ilişkin farklı yaklaşımlarını yakınlaştırması gerektiğini belirterek, “Eğer bir uzlaşı sağlanmazsa, Kıbrıs’ın güneyi ve dünya sadece kendilerine yarar sağlayan bilgileri duyar” dedi.

Denktaş, “Büyük bir kurtuluş savaşı, büyük bir özgürlük mücadelesi vererek kurduğumuz bu devlete sahip çıkmamız gerekiyor. Kendi içimizde varılacak bir mutabakat vatandaşın umutsuzluğunu da ortadan kaldıracaktır. Benim şimdiye kadar konuşulanlardan farklı bir önerim olacak. Üzerinde çok çalışıyorum. Yakın zamanda bunları kamuoyu ile paylaşacağım” diye konuştu.











Başa dön tuşu