InstagramKıbrısManşet

Alav cinayetinin zanlıları Rauf Raif Denktaş Üniversitesi öğrencileriymiş!

Lefkoşa Suriçi‘nde 45 yaşındaki Ayça Alav’ı hunharca öldüren ve 17 gün boyunca firar ettikten sonra güneyde yakalanarak kuzeye getirilen 2 katil zanlısı bugün yeniden Mahkeme huzuruna çıkarıldı, 3 ay hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi

Polis: Olay günü iş yerine sadece zanlılar giriş-çıkış yaptı

Lefkoşa Suriçi’ndeki iş yerinde 22 Aralık 2023 tarihinde öldürülen Alav’ın katil zanlıları 32 yaşındaki Brayn Gibip Camerounaise ve yine 32 yaşındaki Vinel Sidrick Mbouhomtchomite, bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı.

Mahkemede olguları anlatan polis, incelenen kamera kayıtlarında olay günü iş yeri içerisinde Ayça Alav’ın olduğunu ve gün içerisinde iş yerine sadece zanlıların giriş-çıkış yaptıklarının tespit edildiğini, iki zanlının da bekar olduğunu ve Rauf Raif Denktaş Üniversitesi öğrencileri olduğunu belirtti.

Zanlılar 3 ay tutukluk aldı

Zanlılar Mahkemedebu eylemi gerçekleştirmek istemediklerini söyleyerek, böyle bir olay nedeniyle Mahkeme huzuruna çıktıklarından dolayı özür dileyerek, pişman olduklarını belirtti.

Zanlıların işledikleri suçun “müebbet hapis cezası” öngörmesinden dolayı tutuklu olarak yargılanmalarına karar verildi ve 3 ay tutuklu kalmalarına hükmedildi.

Zanlılar tutuklama kararına itiraz etmedi.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu