InstagramKıbrısManşetSiyaset

Paşa terfileri El-sen’le değil Üstel’le “istişare” etti

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘ndaki (Kıb-tek) terfiler bir kez daha Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) kurultay hesaplarına yem edilmek isteniyor. Aralarında Ağır Ceza‘da yargılanandan, hakkında “hırsızlık” soruşturması olana kadar atama Başbakan Ünal Üstel‘in yakını olan kim varsa terfi ettirilmeye çalışılıyor

Paşa terfileri sendikayla değil Üstel’le “istişare” etti

Kurumda her yıl yapılan terfiler, bu yıl Hüseyin Paşa Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu tarafından, kurumda örgütlü sendika El-sen‘le istişare edilmeden yapılmaya çalışılıyor.

Hatta geçtiğimiz günlerde terfileri görüşmek üzere yapılan toplantı çağrısına giden sendika yetkilileri, Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun toplantıya gelmemesi üzerine terfi için adı geçenler konusunda istişare edemedi, terfi komitesi toplanamadı.

Özgür Gazete’nin edindiği bilgilere göre; Kıb-tek Yönetim Kurulu Başkanı Paşa, terfileri sendikayla değil atama Başbakan Üstel’le görüştü.

Ağır Ceza’da yargılanandan hakkında “hırsızlıktan” soruşturması olana…

Bu görüşme sonrası hazırlanan terfi listesinin büyük bölümü de Üstel’le yakınlığıyla bilinenler tarafından oluşturuldu ve terfi verilmesine karar verilen bazı kişilere bu terfi haberi, nereye terfi edildikleriyle birlikte verildi.

İçlerinde “hırsızlık” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ancak uzun zamandır polisteki dosyası ısrarla dava aşamasına getirilmeyen D.S.G (İskele Kıb-tek Tüketici İşleri Şube Sorumlusu olarak terfi ettirilmek isteniyor) ile Mağusa Ağır Ceza’da yargılanan A.D adlı kurum çalışanlarının da olduğu skandal terfi listesinin bilgisi El-sen’e gitti, sendika dün akşam olağanüstü toplandı.

Sendika grev kartını da masaya koyacak

Özgür Gazete’nin sendikadan edindiği bilgilere göre; eğer terfiler durdurulmaz ve terfi listesi sendikayla istişare edilmeden oluşturulmaya çalışılırsa, sendika grev dahil her türlü kartı masaya koyacak.

Özgür Özel Haber











Başa dön tuşu