KıbrısManşet

Özersay, Üstel’i gazetemizde yer alan haberle ilgili cevap vermeye çağırdı

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bugün Özgür Gazete‘nin manşetine taşıdığı ‘Memura Zorunlu Din Dersi‘ başlıklı haber için, Atanmış Başbakan Ünal Üstel‘i cevap vermeye çağırdı

Özersay: Bugün Özgür Gazete’de yer alan haberin, bu ülkede laikliği önemseyen herkesi rahatsız etmesi gerekir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan HP Genel Başkanı Özersay, açıklamasında; “Bugün Özgür Gazete’de yer alan haber bu ülkede laikliği önemseyen herkesi rahatsız etmesi gereken bir durumdur. Herkesin inancı, ibadeti elbet kendine. Din ve inanç hürriyeti var ve kimse kimsenin neye inandığına ya da nasıl ibadet ettiğine (başkasının haklarına halel getirmediği sürece) karışamaz” ifadelerine yer verdi.

“Burası laik bir Cumhuriyetse mesai saatleri içerisinde, devlet memuru din kursu almaya gidemez”

Açıklamasına; “Ancak burası laik bir Cumhuriyetse mesai saatleri içerisinde, Başbakanlığa bağlı bir kurumun yöneticileri ve çalışanları din kursu almaya gidemez” diye devam eden Özersay; “Sorumlu oldukları denetleme göreviyle bu kursun ne alakası var? şeklinde bir soru sorarak; “Normal demokratik ve laik bir ülkede bu olamaz” diye konuştu.

“Diğer kamu kurumlarını denetlemekle yükümlü bir kurumda bunun yaşanması kabul edilebilir değildir”

Özersay açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Diğer kamu kurumlarını, yöneticilerini ve çalışanlarını mesai saati içerisinde görev başında olmamak da dahil pek çok konuda ‘denetlemekten’ sorumlu olan bir kurumun yani Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun başkan ve kimi yöneticilerinin, mesai saati içerisinde personelin bir bölümüyle birlikte ibadet yerine gitmeleri, din kursuna katılmaları izah edilebilir bir şey değildir.

“İster kendi rızasıyla isterse yönetici baskısıyla fark etmez, kim kime neyi ispat etmeye çalışıyor?”

İster kendi rızasıyla isterse yönetici baskısıyla fark etmez ama bir mobbing yapılmışsa durum daha da vahim demektir. Kim kime neyi ispat etmeye çalışıyor? Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Üstel’in bu konuda derhal açıklama yapması gerekir.”

Özersay‘ın atıfta bulunarak açıklamalar yaptığı ve Atanmış Başbakan Ünal Üstel‘i açıklamaya yapmaya çağırdığı ‘Memura Zorunlu Din Dersi‘ başlıklı manşet haberimiz şu şekilde idi:











Başa dön tuşu