KıbrısManşetSağlık

KTHES ve TIP-İŞ’ten Altuğra’ya Kadın Doğum ve Anestezi Klinikleri için uyarı

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) yaptıkları açıklamada Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra‘ya seslenerek; Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ile Anestezi ve Reanimasyon Kliniği‘nin Acil Durum Hastanesi‘ne taşınması konusunun orataya çıkaracağı olumsuz sonuçları değerlendirdi, bunun olması halinde acil durumlar dışındaki tüm hizmetleri durduracaklarını duyurdu

Hemşireler ve TIP-İŞ: Tüm olumsuzlukları anlatmış olmamıza rağmen kararınızda ısrar ettiğinizi görmekteyiz

KTHEB ve TIP-İŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Sayın Bakan, Tıp-İş Sendikası‘nın talebi ile 30/09/2022 tarihinde Bakanlığınızda gerçekleştirilen toplantıda, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ile Anestezi ve Reanimasyon Kliniği uzmanlarının katılımı ile “Kadın Doğum Kliniğinin Acil durum hastanesine taşınması” konusu tartışıldı. Toplantıda her iki kliniğin uzmanlarının taşınma sonrası ortaya çıkacak olumsuzlukları anlatmış olmalarına rağmen kararınızda ısrar ettiğinizi görmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

“Taşınmanın hasta güvenliğini ciddi olarak tehlikeye atacağı belirtildi”

Açıklama şu şekilde devam etti:

“Her iki klinik uzmanlarının teknik ve bilimsel itirazlarında taşınmanın hasta güvenliğini ciddi olarak tehlikeye atacağı belirtilmektedir. Sendikalarımız böylesine hayati bir konuda ilgili kliniklerle uzlaşı sağlamadan taşınma ile ilgili adım atmanız halinde hukuki ve sendikal mücadele kararı almıştır.

“Klinikleri taşımanız halinde ikinci bir uyarı verilmeden Acil Hizmetler dışında tüm hizmetler durdurulacak”

Bu çerçevede Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nin taşınması ile ilgili adım atmanız halinde ikinci bir uyarı verilmeden Anestezi ve Reanmimasyon Kliniği ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinikleri‘nde Acil Hizmetler dışında tüm hizmetler durdurulacaktır. Her iki klinik acil hizmetleri Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’nde vermeye devam edilecektir. Sendikalarımız sizi dayatma yerine uzlaşma yönünde adım atmaya ve eylemlerden ortaya çıkacak olumsuzlar için önlem almaya davet eder.”

 











Başa dön tuşu