KıbrısManşet

Serdaroğlu: Okullardaki hademe ablalarına yaptığınız haksızlığı çocuklar duymasın sayın bakan!

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu; okullarda hademe olarak görev yapan üyelerinin Toplu İş Sözleşmesi hakkı için mücadelelerinin sürdüğünü hatırlatırken; taşeron işçi alımına karşı açtıkları davada mahkemeden ara emri aldıklarını söyledi. Buna göre; grevde olan emekçiler yerine yeni personel alınamayacak

Serdaroğlu: Yargı, grevde olan emekçilerin yerine yeni personel alınamayacağına hükmetti

Yazılı açıklama yapan Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu; okullarda hademe olarak görev yapan üyelerinin Toplu İş Sözleşmesi hakkı için başlattıkları mücadelelrinin sürdüğünü hatırlatarak; “Grevde olan üyelerimizin yerine yeni personel alımına karşı açtığımız davada mahkemeden ara emri aldık. Yargı, grevde olan bu emekçilerin yerine yeni personel alınamayacağına hükmetti” ifadelerini kullandı.

“Gördük k; bu süreç içinde olan çocuklarımıza oluyor, onlara haksızlık etmeyin sayın Bakan”

Serdaroğlu açıklamasına şu keilde devam etti:

“Taşeron şirkette çalışan üyelerimizin grevi devam ediyor. Ancak gördük ki bu süreç içinde olan yine çocuklarımıza oluyor. Her türlü hijyen ve temizlik koşularından yoksun olarak okula gitmek zorunda olan bu çocuklar bizim çocuklarımız, bu ülkenin çocukları… Onlara haksızlık etmeyin Sayın Bakan!..

“Grev devam etse de, mahkeme kararı lehimize olsa da biz kendi payımıza olan fedakarlıktan kaçmayız”

Grev devam etse de, mahkeme kararı lehimize olsa da biz kendi payımıza olan fedakarlıktan kaçmayız, kaçmadık… Cuma gününe kadar okullardaki temizlik işlerini aksatmayacağız. Çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyin üstündedir. Onlar bu ülkenin yarınlarıdır…

“Gelin Toplu İş Sözleşmelerini imzalatın, çıkar ve menfaatlerin esiri olmayın”

Okullardaki hademe ablalarına yaptığınız haksızlığı çocuklar duymasın sayın bakan!.. Gelin daha fazla kaosa yol açmadan bu toplu iş sözleşmesini imzalattırın. O çocukların yüzüne bakabilmek için, çıkar ve menfaatlerin esiri olmayın… Çocuklarımızın sağlığı ile oynamayın…”











Başa dön tuşu