KıbrısManşet

Topaloğlu: Taşımacılık, seçim öncesi rant olarak kullanılıyor. Hukuki mücadele başlatacağız

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, hükümetin şirketleşmeden bahsettiğini; ama Kızılay ile üniversitelere taşımacılık izni (T izni) vermek için toplantı gerçekleştirdiğini duyurdu. Topaloğlu, seçim yasaklarına sayılı günler kala taşımacılığın rant olarak kullanıldığının altını çizdi

Topaloğlu: Taşımacılık, seçim öncesi rant olarak kullanılıyor

Topaloğlu yağtığı yazılı açıklamada;  hükümetin şirketleşmeden bahsettiğini; ama Kızılay ile üniversitelere taşımacılık ‘T’ izni vermek için toplantı gerçekleştirdiğini duyurdu, seçim yasaklarına 15 gün kala taşımacılığın rant olarak kullanıldığının altını çizdi. Hükümetin ‘taşımacılık sektörünü gömmesine izin vermeyeceklerini’ belirten Topaloğlu; “Her türlü mücadeleyi vereceğiz, size mesleğimizi gömdürmeyeceğiz” dedi.

“Araçların parçalarını alamaz noktaya geldik, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili hiçbir adım atılmadı”

Türk Lirası‘nın (TL) erimesiyle girdi maliyetlerinin arttığını hatırlatan Topaloğlu; “Araçların parçalarını alamaz noktaya geldik. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili hiçbir adım atılmadı. Biz, kamu hizmeti veren toplu taşımacılara gümrüksüz akaryakıt sağlanmasının elzemdir. Bu yapılmadığı gibi; ‘T’ izni dağıtarak, işimizi çalmak istiyorlar” dedi.

“Hükümetin taşımacılık sektörünü gömmesine izin vermeyeceğiz”

Hükümetin taşımacılık sektörünü gömmesine izin vermeyeceklerini belirten Topaloğlu; “Her türlü mücadeleyi vereceğiz, size mesleğimizi gömdürmeyeceğiz” dedi. Topaloğlu son olarak; “Günü birlik ve bireysel menfaatlerin ön plana çıkan politikalarınızın devam etmesi halinde dernek olarak; bu çağ dışı bakış açısına karşı her türlü mücadeleyi başlatacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz” diye konuştu.











Başa dön tuşu