KıbrısManşetYaşam

Kamuya açık ‘bin adet’ elektrikli araç şarj noktası kuruluyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu; Ulaştırma, Haberleşme ve Bayındırlık Bakanlığı‘nın kamuya açık elektrikli araç şarj noktası kurulmasına yönelik hibe programı önerisini onayladı. Bu kapsamda kamuya açık bin adet elektirikli araç şarj istasyonu kurulacak

Kıbrıs’ın güneyinde kamuya açık ‘bin adet’ elektrikli araç şarj noktası kuruluyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 3,7 milyon Euro bütçeli bin adet kamuya açık elektrikli araç şarj noktası kurulmasına yönelik hibe programı önerisinin onaylandığı bildirilirken; elektrikli araç şarj alt yapısının geliştirilmesinin elektrikli araçların kullanımı için gerekli bir koşul olduğu ifade edildi.

Bu altyapıyı kurmanın, 2021 yılında Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan “Elektrikli Araçların Kullanımının Teşvik Edilmesine Yönelik Genel Politika Çerçevesi“nin hedefleri arasında yer aldığı belirtildi.

Şarj noktaları; halka açık park alanları, belediye ve mahalli park yerleri gibi halka açık yerlerde kurulacak

Bu hedefe ulaşmak için Elektromekanik Hizmetler Dairesi, Ulusal Toparlanma ve Dayanıklılık Plânı‘na, “Yeşil Ekonomiye Hızlı Geçiş – Sürdürülebilir UlaşımPolitika Ekseni altında, bin elektrikli araç şarj istasyonunun kurulmasına destek sağlamak için “1000’e Kadar ElektrifikasyonHibe Programı‘nı dâhil etti.

Şarj noktalarının kurulmasına yönelik uygun mekânlar arasında, halka açık park alanları, belediye ve mahalli park yerleri, halka açık özel park alanları, benzin istasyonları, şarj istasyonu alanları yer alıyor.

Kaynak: Rum Basını/ Fatma Kişmir











Başa dön tuşu